Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tāšu ezera aizsardzības plāns top

Tāšu ezera aizsardzības plāns top
Foto: Ģirts Gertsons
22.01.2019 07:03

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Grobiņas novada domē aizvadīta pirmā dabas lieguma “Tāšu ezers” dabas aizsardzības plāna izstrādes uzraudzības grupas sanāksme. “Galvenais tikšanās mērķis ir paskaidrot, kas līdz šim ir paveikts dabas aizsardzības plāna izstrādē, aprunāties un noskaidrot, kādi ir secinājumi un domas par to, kā šo teritoriju apsaimniekot tālāk,” skaidro Dabas aizsardzības departamenta (DAP) Monitoringa un plānojumu nodaļas vadītāja Sintija Martinsone.

Dabas liegums “Tāšu ezers”, kas ir publisks ezers, atrodas Grobiņas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā. Darbs pie turpmāko piecpadsmit gadu plāna uzsākts 2018. gada augustā pēc Grobiņas novada domes pašvaldības lūguma. Sākotnēji tika rīkotas tikšanās ar vietējiem grobiņniekiem, lai noskaidrotu iedzīvotāju intereses un idejas par Tāšu ezera un apkārtējo teritoriju attīstīšanu. Tiekoties ar iedzīvotājiem, DAP Monitoringa un plānojumu nodaļas vecākā eksperte Ilze Urtāne skaidroja, ka plāna apstiprināšana pati par sevi ierobežojumus neradīs, jo tam būs ieteikuma raksturs.

Sanāksmē Grobiņas novada domē piedalījās plāna uzraudzības grupa, kas ir atbildīga par to, lai viss noritētu pēc plāna, kā arī vietējie iedzīvotāji, kas ieinteresēti plāna izstrādē. SIA “Enviroprojekts” pārstāve Līga Blanka bija sagatavojusi prezentāciju, kuras laikā pārskatāmi informēja klātesošos par paveikto. 

Kopējais ilgtermiņa mērķis dabas lieguma “Tāšu ezers” jautājumā – lai, apsaimniekojot šo teritoriju, varētu saglabāt dabas lieguma vērtības, aizsargājot ainavisko struktūru, biotopu un sugu daudzveidību, līdzsvarojot dabas aizsardzības un sociālekonomiskās intereses. Lai atvieglotu teritorijas apsaimniekošanu, izlemts nodrošināt dabas lieguma robežas iezīmēšanu, izstrādāt Ālandes upes caurtekas-regulatora ekspluatācijas noteikumus, saglabāt aizsargājamos biotopus un reto, aizsargājamo sugu populāciju, saglabāt ainaviskās vērtības un nodrošināt Tāšu ezera ūdens kvalitāti atbilstoši to izmantošanas mērķiem. Tāpat izlemts izglītot sabiedrību šajos jautājumos, turpināt zinātnisku izpēti un veicināt teritorijas kā tūrisma vietas potenciālu izmantošanu.

Plāns izstrādāts laikam no 2020. līdz 2035. gadam

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 22. janvāra numurā.

#kvards-20190122-06#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz