Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Uz Minsku pēc biļetes uz Zviedriju

Uz Minsku pēc biļetes uz Zviedriju
Foto: Ģirts Gertsons
18.07.2019 07:02

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Futbola klubs “Liepāja” vakar astoņos no rīta sāka nepilnus 600 kilometrus garo ceļu uz Minsku, kur mūsējie šovakar pulksten 19.30 sāks UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmās kārtas atbildes spēli pret vietējo klubu “Dinamo”. Pirmajā spēlē fiksētais neizšķirts 1:1 nozīmē, ka baltkrieviem ir pārsvars izbraukumā gūto vārtu dēļ. Tādēļ liepājniekiem ir obligāti jāgūst vārti un vēlams tos neielaist.

FK “Liepāja” spēlētāji uz Minsku devās ar autobusu, bet daži kluba administratīvie darbinieki – ar vieglo transportu. Baltkrievijas galvaspilsētā mūsējie bija paredzējuši ierasties vakar ap pulksten 18 vai 19. Vakar vakarā bija paredzēts aizvadīt pirmsspēles treniņu, bet par naktsmītnes vietu liepājnieki izvēlējās viesnīcu “Victoria & spa”.

Uz Minsku mūsu komanda devās 19 futbolistu sastāvā. Starp viņiem ir gan trīs vārtsargi, gan Mārtiņš Ķigurs, kurš savainojuma dēļ izlaida abu klubu pirmo spēli.

“Liepāja” iepriekšējo spēli aizvadīja svētdien, 14. jūlijā, kad Latvijas kausa izcīņas mačā izbraukumā ar 4:0 sakāva pirmās līgas komandu “Smiltene/BJSS”. Tajā mačā “Liepājai” izdevās izpildīt abus svarīgākos uzdevumus – iekļūt turnīra nākamajā kārtā un pietaupīt savus līderus. No pamatsastāva spēlētājiem laukumā devās tikai Tobers, bet no tuvākajiem rezervistiem – Spataru, Torress, Askerovs un Zviedris.

Arī Minskas “Dinamo” iepriekšējo maču aizvadīja svētdien izbraukumā. Vairāk nekā 10 tūkstošu skatītāju klātbūtnē minskieši ar 2:1 uzvarēja turnīra tābrīža līderi – Brestas “Dinamo”. Snieguma ziņā brestieši apspēlēja Minskas vienību, bet spēles liktenis izšķīrās pamatlaika izskaņā, kad abas komandas 5 minūšu laikā guva 3 vārtus. Šīs uguņošanas iznākums bija mūsējo šodienas pretinieku pussarga Dmitro Bilonoga divi pretuzbrukumā iesiti goli un Minskas kluba minimāla uzvara.

“Dinamo” starta vienpadsmitniekā laukumā sūtīja 6 futbolistus, kuri sāka spēli Liepājā, bet vēl 3 laukumā devās uz maiņu. Tātad dinamiešiem ar spēku pietaupīšanu Eirokausu atbildes mačam neveicās tik labi kā mūsējiem, kuru galvenais uzdevums šodien Minskā būs vismaz vienreiz pārspēt sāncenšu vārtsargu Plotņikovu un pašiem vārtus nezaudēt. Ja pamatlaiks noslēgsies 1:1, tad sekos pagarinājums. Ja tajā komandas ar goliem neatzīmēsies, tad uzvarētāji noskaidrosies pēcspēles sitienos. “Liepājai”, lai iekļūtu nākamajā kārtā der arī jebkāds neizšķirts, kas būs rezultatīvāks par 1:1.

Liepājas kluba direktors Dāvids Jansons vakar “Kurzemes Vārdam” sacīja, ka pēc pirmās savstarpējās spēles “Dinamo” labāk saprot, kas ir “Liepāja”: “Pēc spēles viņi sacīja, ka mēs esam labi izskatījušies un ka viņi kaut ko tādu nebija gaidījuši. Domāju, ka tagad viņi spēlei pret mums būs labāk sagatavojušies.”

Atsauksmes no baltkrievu puses tiešām ir “Liepājai” diezgan glaimojošas – ir dzirdamas uzslavas mūsējo ātrajai un tehniskajai priekšējai līnijai. Jansons piebilst, ka baltkrievi domājuši, ka Latvijas futbolā tik ātri nespēlē, bet ar šādu pieļāvumu viņi bija smagi kļūdījušies.

Objektīvi ir jāturpina atzīt, ka “Dinamo” joprojām ir šī dueļa izteikts favorīts, taču spēle “Daugavas” stadionā apliecināja, ka priekšstats par Minskas klubu bija krietni spēcīgāks, nekā tā sniegums laukumā. Tāpēc liepājniekiem ir iemesls ticēt iespējai uzvarēt divu spēļu summā.

To apliecina arī kluba direktors: “Braucam, lai iekļūtu nākamajā kārtā. Turklāt mums gribas vēlreiz aizbraukt uz Zviedriju, jo no pagājušā gada ir saglabājusies nepadarīta darba sajūta.”

Tas ir mājiens par liepājnieku tikšanos ar zviedru klubu “Hacken” 2018. gada vasarā. Savā laukumā mūsējie kapitulēja ar 0:3, bet viesos uzvarēja tikai ar 2:1 un neiekļuva nākamajā kārtā.

Šodienas spēli vadīs Skotijas tiesnešu brigāde Nikolasa Volša vadībā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz