Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzejā atklās Sandras Vensko jaunāko dzejas grāmatu

Liepājas muzejā atklās Sandras Vensko jaunāko dzejas grāmatu
Foto: Ģirts Gertsons
10.09.2019 16:48

liepajniekiem.lv

Piektdien, 13.septembrī, pulksten 13 Liepājas muzeja vestibilā, Kūrmājas pr. 16/18, paredzēts atklāt dzejnieces, rakstnieces un dramaturģes Sandras Vensko jaunāko dzejas grāmatu “Pieres vieta”, kas ir jau četrpadsmitais autores darbs literatūrā, informē muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Skangale.

Kā konsultants grāmatas tapšanā iesaistījies Jānis Elsbergs, redaktores pienākumus uzņēmusies Dace Sparāne-Freimane, bet par māksliniecisko noformējumu parūpējies Jānis Esītis.

Plānots, ka grāmatas atvēršanas pasākumā piedalīsies arī izdevniecības “Dienas Grāmata” pārstāvji: Ieva Grabe un Sandras Vensko lielprozas darbu – “Adele” un “Maigā okupācija” redaktore Gundega Blumberga, bet par pasākuma vadīšanu rūpēsies aktieris Ingars Gudermanis.

Grāmatā iekļautie dzejoļi tapuši pēdējo desmit gadu laikā, un tiem piemīt sava veida retrospektīvs raksturs par to, kas visos laikos nemainīgi mainīgs. “Pieres vieta” stāsta par mums, par šodienu, par mīlestību, sāpēm, mīļiem un gaišiem cilvēkiem.

Grāmatas redaktore Dace Sparāne-Freimane raksta: “Pēc psiholoģiski un poētiski spriegajiem romāniem “Maigā okupācija” (2014) un “Adele” (2019), autore atgriežas pie lasītājiem ar dzeju, kas savā ziņā ir arī šo minēto romānu pieres vieta. Poēma nobendētajiem Liepājas slimnīcas ārstiem, ”astoņas tēta vēstules savai mammai” patiesas, tīras smeldzes noti notur apbrīnojamā augstumā. Vīrietis kara murgu kaujamlops, vīrietis saudzējams un apbrīnots mīļotais un arī vīrietis asinskārais kundziņš — viņi visi ir šeit.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz