Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mazākā pašvaldībā algas lielākas

Mazākā pašvaldībā algas lielākas
03.01.2011 07:06

Atslēgvārdi

Nīcas Novada domē gada nogalē darbā pieņemts saimniecības vadītājs, tur strādā arī izpilddirektors. Salīdzinājumā ar Pāvilostas novadu, kas pēc iedzīvotāju skaita līdzīgs, Nīcas novadā atalgojums abiem darbiniekiem ir lielāks.

Nīcas Novada dome par saimniecības vadītāju darbā pieņēmusi Normundu Brīvuli, kura galvenie darba pienākumi saistīti ar novada ārpusciemu teritorijas apsaimniekošanu, šobrīd galvenais uzdevums ir koordinēt sniega tīrīšanu uz ceļiem un slēgt līgumus par zvejas nomas tiesībām. Strādājot uz pilnu slodzi, viņa atalgojums ir 399 lati pirms nodokļu nomaksas. Izpilddirektora Andreja Šakala mēneša alga ir 700 latu pirms nodokļu nomaksas, viņa pienākumos ietilpst “praktiskās dzīves” pārraudzība un klientu apklapošanas centra izveide . 

Savukārt Pāvilostas novadā strādā saimniecības pārzinis Aivars Alnis, kurš pārrauga un organizē simtlatu stipendiātu un sētnieku darbu, rūpējas par ceļu stāvokli, gādā par dažādiem saimnieciskiem darbiem. Izpilddirektora pašvaldībā nav. Pāvilostas novada saimniecības pārziņa mēnešalga ir 275 lati pirms nodokļu nomaksas.

Grobiņas novada pašvaldībā saimniecības vadītāja neesot – tā pienākumus pilda izpilddirektora vietnieks Harijs Poprockis, kurš rūpējas par visu, kas saistīts ar izpilddirekciju, budžetu, dokumentāciju un saimnieciskajiem darbiem. Savukārt Grobiņas novada izpilddirektors Aivars Galeckis veic visu “praktisko darbību” un vada novada administrēšanas darbus. Viņa pārziņā esot arī ceļu tīrīšana, skolu tehniskās lietas un dažādu iesniegumu parakstīšana.

Priekules novadā par saimnieciskajiem darbiem kopā ar Priekules novada izpilddirektoru Andri Razmu rūpējas saimniecības daļas vadītājs Edgars Rubezis. Viņa pārraudzībā ir ielas, ceļi, kapsētas, ūdenssaimniecība, dzīvokļi un mājas, simtlatu stipendiātu darbs. Savukārt par sniega tīrīšanu rūpējas A. Razma.  

Rakstu plašāk lasiet šodienas “Kurzemes Vārda” numurā.

#kvards-20110103-06#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz