Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Valsts algos speciālistus arī Grobiņā un Nīcā

Valsts algos speciālistus arī Grobiņā un Nīcā
30.12.2009 07:00

Valsts algoti lauku attīstības speciālisti nākamgad, visticamāk, būs arī Grobiņas un Nīcas novados, saka Dienvidkurzemes Valsts lauku tīkla speciāliste Indra Āboliņa.

Kopš vasaras šo speciālistu nodarbināšana šajos novados bijusi pašvaldību pārziņā. Pagaidām vēl tiekot gaidīts Zemkopības ministrijas apstiprinājums, bet tas, visticamāk, tikšot saņemts, piebilst I. Āboliņa. Algu šiem darbiniekiem maksās Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs.

Pārējos sešos Liepājas apkaimes novados valsts algoti lauku attīstības speciālisti strādā jau kopš 1. oktobra. Tas tādēļ, ka tās ir pašvaldības ar negatīvu teritorijas attīstības indeksu, tāpēc tās valsts šādi atbalstījusi vispirms, paskaidro Dienvidkurzemes VLT speciāliste. Grobiņas un Nīcas novadu teritorijas attīstība novērtēta ar augstāku indeksu.

Tagad Grobiņas un Nīcas pašvaldībām būs jāizvirza kandidatūras šim amatam, bet Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs tās izvērtēs. Tā tas iepriekš noticis arī citos novados. Tagad gandrīz visos novados turpina strādāt ļaudis, kas šo darbu darījuši arī iepriekš: Durbes novadā tā ir Maija Lankupa, Aizputes novadā – Daiga Petrauska, Rucavas novadā – Gatis Graudužis, Vaiņodes novadā – Inese Freiberga, Pāvilostas novadā – Aina Kreicberga. Vienīgi Priekules novadā situācija mainījās, tur VLT speciāliste ir Vizma Garkalne. Taču viņa bijusi lopkopības pārraudze, tāpēc darbības joma viņai nebūt nav sveša.

“Kurzemes Vārds” jau rakstījis, ka pēc grozījumiem šā gada valsts budžetā lauku attīstības speciālistiem pēc 1. jūlija vairs netika nodrošināts atalgojums no valsts dotācijām. Taču rudenī finansējums tam atkal tika rasts – tas nāk no Zemkopības ministrijas pārraudzītā Valsts lauku tīkla.

Dina Belta,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz