Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pārsteidz britus ar dziesmām un ziemu

Pārsteidz britus ar dziesmām un ziemu
20.02.2010 07:01

Trīs gadus ilgušais projekts, kas saistīja Vaiņodes vidusskolu un Svētā Augustīna vidusskolu no Lankašīras apgabala Anglijā, šonedēļ noslēdzās. Taču sadarbība noteikti turpināšoties.

Šonedēļ Vaiņodes vidusskolā viesojās divi skolēni un divi pedagogi no Svētā Augustīna vidusskolas, lai iepazītu Latvijas kultūru, sporta tradīcijas, sadzīvi, stāsta Vaiņodes vidusskolas angļu valodas skolotāja Viktorija Bulavkina.

Britu padomes rosinātās programmas “Dreams+Teams” ietvaros briti Vaiņodi apmeklējuši divreiz, vaiņodnieki vienreiz devušies uz Angliju.

Viesu uzņemšanas programmu patstāvīgi sagatavojuši skolēni paši. “Viņi visi ir malači, es ļoti lepojos ar viņiem,” V. Bulavkina ir ļoti gandarīta par savu audzēkņu padarīto. “Dreams +Teams” komandā darbojoties ap 20 skolēnu, visi strādājot vienlīdz labi.

Angļu skolēni Maikls Klukass un Toms Klerijs un viņu skolotāji Endijs Kellijs un Dags Smits redzējuši, kā Vaiņodē mācās latviešu un krievu valodas stundās, kā dzied un dejo. “Viesi bija sajūsmā par to, ka gandrīz katrā klasē ir ansamblis. Viņiem arī skolā esot koris, bet ne tādā līmenī,” stāsta V. Bulavkina.

Pēc tam vaiņodnieki mācījuši ciemiņiem novusu un tautas bumbu. Gluži spontāni radusies arī ideja par vēl viena Latvijā iecienīta ziemas sporta veida demonstrēšanu – novadā atrasti autobraucēji, kas piekrituši parādīt braukšanu pa ledu. Bet piektdien uz Pižuka dīķa ledus notika hokeja sacensības, pēc kurām visi devušies uz pirti.

Svētā Augustīna skolas audzēkņus savās ģimenēs uzņēma Ilona un Igors Blumbergi un Ineta un Oskars Zveji. Nedēļas nogalē viesi no Anglijas devās uz Cēsīm un Rīgu.

“Mēs noteikti turpināsim sadarboties,” saka V. Bulavkina. Iespējas esot, piemēram, apmainīties ar kultūras programmām.

Vaiņodes vidusskola bija viena no pirmajām Latvijā, kas iesaistījās Britu padomes rīkotajā kustībā “Dreams+Teams”. Tagad tajā darbojas arī Grobiņas ģimnāzija.

Dina Belta,
“Kurzemes Vārds”
 

Kriša Saulīša foto

 

Viena no dāvanām, ko vaiņodnieki pasnieguši britu viesiem, ir rakstaini cimdi. No kreisās: skolotājas Viktorija Bulavkina un Gunta Minka, Dags Smits un Endijs Kellijs, Vaiņodes vidusskolas direktors Arvīds Desmitnieks. Priekšplānā no kreisās: Toms Klerijs, Maikls Klukass, Mārtiņš Zvejs un Arturs Blumbergs.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz