Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pie vadītāja biļetes vairs iegādāties nevar

Pie vadītāja biļetes vairs iegādāties nevar
Foto: TV Kurzeme
16.03.2020 15:02

"Kurzemes Vārds"

Liepājas pilsētas sabiedriskajā transportā pārtraukta biļešu tirdzniecība un izsniegšana pie transportlīdzekļu vadītājiem, informēja pašvaldības aģentūra “Liepājas sabiedriskais transports”.

Personām, kuras iepriekš bija tiesīgas izņemt bezmaksas biļetes pie vadītājiem, tās netikšot pieprasītas. Pērkot biļetes mazumtirdzniecībā, aģentūra aicina iegādāties vairākas biļetes vai abonementa biļetes, tādējādi samazinot tiešo kontaktu starp pasažieriem un vadītāju.

Aģentūras “Liepājas sabiedriskais transports” direktors Uldis Zupa laikrakstam pastāstīja, ka šāda iespēja jau esot tikusi apsvērta tūlīt pēc tam, kad “Rīgas satiksme” pieņēma lēmumu pārtraukt biļešu tirdzniecību pie vadītāja. “Mums ir jācenšas maksimāli pasargāt sabiedriskā transporta vadītājus no saslimšanas riskiem,” teica U.Zupa, piebilstot, ka, tā kā Liepājā nav elektroniskā apmaksas sistēma, pieņemts lēmums cilvēkiem, kuriem pienākas bezmaksas biļetes, tās neprasīt.

Liepājas autobusu parka vadība nenodrošinot darbiniekus ar individuālajiem dezinfekcijas līdzekļiem, un dažkārt autobusu maršrutu galapunktā M. Ķempes ielā, kur šoferiem ir namiņš ar atpūtas telpu un tualeti, pat trūkstot tualetes papīra – šādu sūdzību pirmdien saņēma “Kurzemes Vārds”.

“Šo jautājumu risinām, bet nav jau tos līdzekļus, kur nopirkt,” atbildot sacīja “LAP” valdes loceklis Māris Ārbergs. Pašlaik šim nolūkam uzņēmums mēģina iegādāties dezinficējošās mitrās salvetes, “līdz maskām neesam vēl tikuši”. Tomēr viņš apgalvoja, ka gan autobusu galapunktos, gan pie dispečeriem atrodas dezinfektanti, un, tos izmantojot, laiku pa laikam arī šoferiem ir iespējas rokas dezinficēt. Turpretī sūdzību par tualetes papīra trūkumu M. Ārbergs nosauca par muļķībām, tomēr solīja to pārbaudīt. Šoferu pasargāšanai no dažādiem baciļiem palīdzēs fakts, ka ir pārtraukta biļešu tirdzniecība pie pilsētas autobusa vadītājiem.

Lai tiem pasažieriem, kuriem jānokļūst savas darba vietās, nodrošinātu pakalpojumu nepārtrauktību, Liepājas pilsētas pašvaldības aģentūra “Liepājas sabiedriskais transports” valstī izsludinātajā ārkārtas situācijas laikā strādās sekojošos darba laikos: Pirmdienās 09:00 -11:30; 12:00 -18:00, Otrdienās 09:00-11:30; 12:00 -17:00, Trešdienās 09:00 -11:30; 12:00 -17:00, Ceturtdienās 09:00-11:30; 12:00 -16:30, Piektdienās 09:00-11:30; 12:00 -15:30. Ņemot vērā nepārtraukti mainīgu situāciju, aģentūras darba laiki un pieejamie pakalpojumi var tikt manīti, par ko tiks izplatīta informācija plašsaziņas līdzekļos. Mazinot inficēšanās riskus, klienti tiek aicināti jautājumus, ko var atrisināt telefoniski vai elektroniski (konsultācijas, ieteikumi, taksometru licences kartīšu pagarināšana), risināt, zvanot pa tālruni 634 28744, rakstot e-pastu: [email protected] vai sazinoties aģentūras sociālajos tīklos.

Aģentūra aicina iedzīvotājus nenākt uz aģentūru arī pēc sabiedriskā transporta kustības sarakstiem, tos var lejuplādēt šeit: http://www.liepajastransports.lv/lv/kustibas-saraksti , kā arī aplūkot, norakstīt vai pārfotografēt konkrētajās pieturvietās. Tāpat aģentūra iesaka izmantot pārvietošanās plānošanai izmantot vietnes GoogleMaps vai www.lst.lv.

Norēķinu veikšanai aģentūras kasē ieteicams izmantot bezkontakta maksājuma kartes, nevis skaidru naudu.

Aģentūru ik dienas apmeklē vairāki desmiti sirmgalvju un citu vīrusu infekcijai visvairāk pakļauto iedzīvotāju grupu, tādēļ, rūpējoties par līdzcilvēku veselību un drošību, “Liepājas sabiedriskais transports” aicina aģentūru neapmeklēt un sabiedrisko transportu neizmantot personām, kurām ir tādi simptomi kā paaugstināta temperatūra, klepus, rīkles iekaisums, elpas trūkums un kuras pēdējo 14 dienu laikā ir apmeklējušas SPKC noteiktās koronavīrusa COVID-19 skartās valstis vai teritorijas, no kurām atgriežoties, ir jāveic īpaši piesardzības pasākumi.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz