Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Grobiņā palīdz grūtībās nonākušajiem, zemessargi dāvina datorus daudzbērnu ģimenēm

Grobiņā palīdz grūtībās nonākušajiem, zemessargi dāvina datorus daudzbērnu ģimenēm
2020/armija/Nameja fonda dators.../0318 Vienu no fonda "Namejs" sarūpētajiem portatīvajiem datoriem saņēma Ringu kuplā ģimene – Romāns (no kreisās), Renārs, Amēlija, Karlīne, sieva Indra ar dēlu Kristiānu rokās un vecākā meita Luīze. (Foto: Andris Gertsons)
30.04.2020 06:00

Liena Rimkus, Miks Kuncītis

"Kurzemes Vārds"

Lai palīdzētu ārkārtējās situācijas laikā materiālās grūtībās nonākušiem iedzīvotājiem, Grobiņas novada dome sadarbībā ar labdarības organizāciju “Tabitas sirds” organizē akciju “Cilvēks cilvēkam Grobiņas novadā”, savukārt Valsts aizsardzības un patriotisma fonds “Namejs” uzdāvinājis zemessargu daudzbērnu ģimenēm datorus, lai nodrošinātu iespēju mācīties attālināti.

Lūgt palīdzību kauns

“Šoreiz cenšamies palīdzēt tiem cilvēkiem, kuri iepriekš, iespējams, nekad nav lūguši, bet šajā situācijā viņiem radušās grūtības. Iespējams, tā ir dīkstāve, darba zaudēšana. Cilvēki jau kautrējas un paši nepiesakās. Uzrunājam sociālos darbiniekus, lai viņi noskaidro vietējo situāciju, piemēram, Bārtā, Medzē. Viņi tad arī paņem no mums šīs paciņas un nogādā tiem, kuriem palīdzība nepieciešama. Tā, lai pēc iespējas mazāk svešu seju apkārt,” laikrakstam pastāsta biedrības “Tabitas sirds” valdes locekle Kristīne Vidzeniece.

Grobiņas novada domes izpilddirektors Uldis Vārna skaidro, ka ir trīs veidi, kā iespējams palīdzēt. Pirmkārt, finansiāli, pārskaitot naudu “Tabitas sirds” kontā. Otrkārt, materiāli, dāvājot produktus, un, treškārt, praktiski, ar paša darbu, palīdzot piepildīt palīdzības pakas un nogādājot tās adresātiem. Paši domes darbinieki iesaistās akcijā privāti un aicina arī citus, kas izjūt vēlmi palīdzēt, pievienoties šai iniciatīvai. “Pirmajā piegādes nedēļā pārtikas un higiēnas pakas saņēma 15 ģimenes, pagājušajā nedēļā pirms svētkiem bija pieteiktas vēl 35 pakas,” piebilst K. Vidzeniece. Aktīvi atbalstīt ģimenes, kurām pašlaik ir grūtības, plānots tik ilgi, kamēr Latvijā būs spēkā ārkārtējās situācijas noteikumi. Tomēr arī pēc tam biedrība neatteiks palīdzību tiem, kuriem tas būs nepieciešams.”

Tagad varēs nosnausties

“Dzīve pašreizējos apstākļos nav viegla, tāpēc arī fonda “Namejs” vārdā sniedzam praktisku palīdzību zemessargu ģimenēm,” saka Zemessardzes 44. kājnieku bataljona komandieris pulkvežleitnants Vilmārs Vecvagaris. Viņš zemessarga Romāna Ringa ģimenei atvedis portatīvo datoru. Romāns pastāsta, ka viens dators mājās ir, taču, tā kā mācības notiek attālināti, ar to nepietiek. “Vecākā meita Luīze jau mācās skolā, bet otra meita skolas gaitas uzsāks 1. septembrī. Bērniem ir arī dažādi pulciņi, un visiem uz kādu brīdi vajadzīgs dators. Tagad mums būs divi, un turpmāk varēšu kārtīgāk nosnausties, jo līdz šim pats ar datoru varēju strādāt tikai naktīs. Tas, protams, bija nogurdinoši,” teic R. Rings.

“Jaunu portatīvo datoru saņems arī zemessarga Ivara Miljona ģimene. Sākotnēji fondu “Namejs” dibināja ar domu atbalstīt dažādās misijās cietušos karavīrus, viņu ģimenes. Tagad atbalsts ir plašāks – palīdzību saņem zemessargi un veterāni. Tas ir labs mehānisms, kas pasaulē nav nemaz tik izplatīts. Labdarībā piedalās liela daļa karavīru un arī uzņēmēji, kas ziedo naudu,” pastāsta V. Vecvagaris, piebilstot, ka šajā gadījumā bija aptauja un tika izvērtēts, kuram datori noderētu visvairāk. Arī citur Latvijā no šī fonda zemessargu ģimenes saņem līdzīgu atbalstu. Otrdien zemessargi palīdzējuši Liepājas Veco ļaužu namam – aizvākuši nevajadzīgās mantas un nogādājuši tās utilizācijai atkritumu apsaimniekotājam “Eko Kurzeme”.

UZZIŅAI

  • Organizācija “Tabitas sirds”, tālrunis 26142827, 29143411, e-pasts [email protected].
  • Ziedojumus var pārskaitīt: “Tabitas sirds”, AS “Swedbank”, LV95HABA0551042819151 (ar piebildi: Grobiņas novadam), HABALV22.
Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz