Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Apkaro varrozi par Eiropas naudu

Apkaro varrozi par Eiropas naudu
02.10.2010 07:01

Atslēgvārdi

Biškopības biedrības biedriem ir iespējas ar Eiropas atbalstu tikt pie preparātiem pret bīstamo varrozi. Un kļūt par biedru nemaz nav grūti, aicina biedrības Liepājas nodaļas vadītājs Māris Romanovs.

Biedrības Liepājas nodaļas regulārajās tikšanās reizēs visi biedri šīs zāles var saņemt bez maksas. “Eiropas projekts mums naudu dod,” uzsver M. Romanovs. Tāpēc viņš mudina nodaļas rindās stāties arī jaunus biedrus. “Var būt kaut vai tikai viena saime,” nodaļas vadītājs iedrošina tos, kas domā, ka viņu drava ir pārāk maza tam.

Latvijas Biškopības biedrības izpilddirektore Rita Bartuševica piebilst, ka biedrs var būt arī tikai nozares interesents, kam savu bišu nemaz nav.

ES atbalsts, kas paredz līdzekļus ne tikai zāļu iegādei, bet arī dažādu kursu un semināru rīkošanai, un pētījumu veikšanai, ir Eiropas Komisijas līdzfinansējums biškopības nozares attīstībai dalībvalstīs. Augustā beidzās šīs programmas iepriekšējais posms, un patlaban notiek gatavošanās nākamā posma uzsākšanai, stāsta R. Bartuševica. Posms ir trīs gadus ilgs.

“Mēs esam ieinteresēti, lai biškopji aktīvāk reģistrētos biedrībā, tad arī Briseles atvēlētā nauda būtu proporcionāli lielāka, un saimju īpašnieki varētu saņemt vēl jūtamāku palīdzību,” aģentūrai LETA sacījis Biškopības biedrības valdes priekšsēdētājs Armands Krauze. Viņaprāt, Latvijas nacionālajā biškopības programmā uzrādītais bišu saimju skaits – 64 133 –patiesībā varētu būt daudz lielāks.

R. Bartuševica piebilst, ka Liepājas nodaļa uz visas valsts fona ir viena no aktīvākajām.

Uzziņai:

-8. oktobrī pulksten 11 Liepājā, 15. vidusskolas zālē notiks Biškopības biedrības Liepājas nodaļas saiets.

-Dalībnieki runās par bišu saimju sagatavošanu ziemošanai, kā arī par rudenī pielietojamajiem ārstniecības līdzekļiem bišu slimību apkarošanai.

Dina Belta
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz