Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Balvas arī rajona sakoptajiem pagastiem

Balvas arī rajona sakoptajiem pagastiem
22.10.2006 18:27

0

Atslēgvārdi

Lai gan intrigu saglabāt bija grūti un jau iepriekš tika ziņots par konkursa “Sakoptākais Liepājas rajona pagasts” uzvarētājiem, kas vēlāk plūca laurus arī Kurzemē, – Nīcas pagastu, piektdien Nīcā apbalvojumus par sasniegumiem saņēma arī citas rajona pašvaldības un to pārstāvji. Pēc Nīcas Mūzikas skolas audzēkņu un pasniedzēju koncerta Liepājas Rajona padomes izpilddirektors Indulis Ozoliņš kopā ar citiem padomes darbiniekiem ķērās klāt apsveikumiem un dāvanām.

Jo katrs pagasts par uzvaru kādā no 14 nominācijām tika pie 250 latu prēmijas. “Šī nauda jātērē tieši tās jomas attīstībai, par kuru pagasts sveikts,” piekodināja izpilddirektors. Nīcu sveica par pagasta attīstību, Durbes novadam tika prēmija par zemkopību un lauku vidi, Kalētu pagasts bija labākais nominācijā “Mežs un sabiedrība”, bet Sakas novads atzīts par iedzīvotājus sociāli atbalstošāko pašvaldību. Rajona Izglītības pārvaldes vadītājs Zigmunds Cinkus kazdandzniekus atzina par labākajiem izglītības un sporta nozarē, Vērgales pagastu prēmēja par vides aizsardzībā sasniegto, Vecpils pagastam tika prēmija par lauku ceļu sakopšanu, bet Medzes pagastā ir rajonā sakoptākā uzņēmējdarbības vide. Par veselības aprūpes pieejamības nodrošināšanu pagasta iedzīvotājiem sveica Vaiņodes pagastu, rajona Kultūras nodaļas vadītāja Ilga Skābarde pasniedza prēmiju Lažas pagastam par kultūrvides veidošanu pagastā, Bunkas pagastā ir stipra pilsoniska sabiedrība, Virgas pagastā ir labākie “Dialoga meistari”, bet Cīravas pagasts ir bērniem un ģimenei draudzīgākais, kamēr Dunikas pagasts uzvarēja nominācijā “Civilā aizsardzība un ugunsdrošība”. Mazākas naudas balvas žūrija pasniedza arī katra pagasta cilvēkiem, kas veicinājuši pašvaldības sakoptību ar savu darbu, – kasierēm, projektu vadītājām, mežsargiem, grāmatvedēm, lauksaimniecības koordinatoriem, veterinārārstiem, zemniekiem, bibliotekāriem, sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem un citiem pagasta darbiniekiem.

Konkursa vērtēšanas komisiju vadītāji, kas vasarā apciemoja pagastus, atzina, ka redzējuši daudz interesanta un lepojas ar katras pašvaldības paveikto, tomēr uzsvēra, ka kāda sasniegumi attiecīgā nozarē vienmēr ir labāki, izsakot cerību, ka tas būs piemērs, uz kuru tiekties. Un, ja visa konkursa uzvarētājus izvēlēties bijis vieglāk, tad pavisam karsti strīdi sākušies, kad bija jāizvēlas labākos nominācijā “Pagasta odziņa”. “Uzreiz sapratām, ka viena uzvarētāja nebūs, tāpēc ļāvām katrai komisijas grupai noteikt vienu labāko, kas arī daudziem nenācās viegli, jo kandidātu esot bijis tik ļoti daudz,” pastāstīja I.Ozoliņš. Taču visvairāk komisiju apbūris Kalvenes pagasta zemnieku saimniecības “Cālīši” īpašnieces Anitas Keisas dzīvesprieks un enerģija, un viena no balvām tika tieši viņai. Arī Embūtes Pagasta padomes priekšsēdētāja Oļega Jurjeva padarītais, veicinot un attīstot tūrismu pagastā, tika atzīts par pietiekamu iemeslu balvas piešķiršanai. Otaņķu pagasta baložu audzētāja Zigurda Lukasa stāstītais un rādītais daudzus atstājis gandrīz tiešā nozīmē vaļā mutēm, un viņam tika trešā prēmija ar nosaukumu “Pagasta odziņa”. Ceturtā laureāte bija sirma kundze no Vērgales pagasta – Liene Šnipke, kas kopā ar savu dēlu Imantu pabeigusi vīra iesākto darbu un sagatavojusi izdošanai grāmatas “Vērgale laiku lokos” turpinājumu.

Nobeigumā godināja arī konkursa “Liepājas rajona sakoptākais pagasts” uzvarētājus – 300 latu prēmija par iegūto trešo vietu šogad tika Kalētu pagastam un Cīravas pagastam, 500 latu prēmija un jau otro gadu otrā vietā tika Vērgales pagastam, kam nākamgad ir visas cerības beidzot pārspēt Nīcu, kas nu jau otro reizi tika pie pirmās vietas rajonā un 1000 latu naudas balvas. Bet kā ceļavārdi visiem lai noder Liepājas Rajona padomes priekšsēdētāja Aivara Šiļa teiktais: “Šogad beidzot mēs lauzām tradīciju, ka Kurzemes novadā sakoptākie vienmēr ir Talsu rajona pagasti, tāpēc tagad mums jācenšas noturēt sasniegto un nākamgad atkal jākļūst par laureātiem!”


Viena no nominācijas “Pagasta odziņa” uzvarētājām ir arī vērgalniece Liene Šnipke, kas gādājusi par grāmatas “Vērgale laiku lokos” turpinājuma izdošanu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz