Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Tie man ir kā kopotie raksti” – par jaunizdoto albumu saka Imants Kalniņš

Otrdien, 26.janvārī, Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis ar jauno albumu sveica komponistu Imantu Kalniņu, kas ar lielu gandarījumu turēja rokās daudzu gadu darbu – ierakstu kompānijas ”Skani” nupat klajā laisto piecu disku sējumu ar visiem komponista simfoniskajiem darbiem.

“Tie man ir kā kopotie raksti” – par jaunizdoto albumu saka Imants Kalniņš
Foto: Jānis Vecbrālis
26.01.2021 18:04

liepajniekiem.lv

Apsveicot ar notikumu, Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis komponistam pauda prieku, ka orķestrim ir tik daudz skaistas viņa radītas mūzikas, ko spēlēt, un pateicību par to, ka daudzus no meistara šedevriem tieši Liepājas Simfoniskajam orķestrim ir bijusi laime pirmatskaņot.

Savukārt, Imants Kalniņš neslēpa savu sajūsmu, ka ir laimīgs par šo ierakstu tapšanu: ”Nu, skaisti! Man jāsaka paldies jums – jo šis albums man ir kā kopotie raksti!”

Piecu disku albumā iekļautas visas septiņas Imanta Kalniņa simfonijas, tai skaitā jau iepriekš “Skani” izdotās 4., 5. un 7. simfonijas, kā arī pilnīgi jauni ieskaņojumi 1., 2., 3. un 6. simfonijai, vēsta Liepājas Simfoniskā orķestra pārstāve Iveta Vēvere.

Ieskaņoti visi trīs koncerti, to skaitā jau iepriekš izdotais Koncerts čellam un Koncerts obojai, un pirmo reizi izdotais Koncerts orķestrim, kā arī divas simfoniskās miniatūras, kas guvušas Imanta Kalniņa orķestrālā stila vizītkartes lomu – “Santakrusa” un leģendārā fināla daļa no mūzikas kinofilmai “Pūt vējiņi”, ko “Skani” izdod pirmo reizi.

Albumu ir ieskaņojis Liepājas Simfoniskais orķestris diriģentu Atvara Lakstīgalas un Māra Sirmā vadībā laika posmā no 2014. līdz 2020.gadam, un šis ir vēsturē pirmais latviešu komponista visas simfoniskās daiļrades ierakstu kopizdevums.

“Šis ir viens no ilgi lolotiem albumiem, ko kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri iecerējām jau 2014.gadā, kad sākām strādāt pie “Skani” kataloga. Toreiz ķērāmies pie jauna Imanta Kalniņa 4. simfonijas ieraksta un tūlīt pēc tam sākām saņemt jautājumus no ārvalstu kritiķiem par to, kad būs pieejamas citas simfonijas. Tam sekoja 5. un 7. simfoniju izdevumi un tagad, pateicoties Kultūras Ministrijas atbalstam, varam ar lepnumu teikt – ir izdoti visi Imanta Kalniņa simfoniskie darbi,” saka Egīls Šēfers, “Skani” vadītājs.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz