Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kalētos būs vieta diskotēkām

Kalētos būs vieta diskotēkām
13.12.2010 07:00

Atslēgvārdi

Atklāts Kalētu pamatskolas pagraba telpās ierīkotais Jauniešu centrs, vēsta biedrības “Kalētu vietējās iniciatīvas grupa” valdes locekle Elita Jaunzeme.

Atvēršanas svētkos pagājušajā piektdienā piedalījušies Priekules Novada domes vadītāji, akciju sabiedrības  “Būvmeistars” vadītājs, “Kalētu vietējās iniciatīvas grupas” biedri, Kalētu pamatskolas skolēni, kā arī tie jaunieši, kas vairāk nekā pirms desmit gadiem centušies pagraba telpas atjaunot pašu spēkiem. Tagad tas izdevies, pateicoties LEADER projektam – to finansējis Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai.

Pagraba rekonstrukciju veikusi akciju sabiedrība “Būvmeistars”. Izveidotas divas telpas nedaudz vairāk nekā simt kvadrātmetru platībā. Mazākā no tām iecerēta kā atpūtas telpa un arī biedrības “Kalētu vietējās iniciatīvas grupa” darba vieta. Otra telpa atvēlēta aktīvai atpūtai. “Jaunieši pieprasīja klases vakarus,” saka E. Jaunzeme. Divas klases tādus jau pieteikušas.

Pagaidām centra darbībai neesot stingru noteikumu. Tam arī nav vadītāja. Ar laiku, iespējams, par tādu varētu kļūt kāds no biedrības jauniešiem. Centram pašlaik nav arī noteikta darba laika. “Vēl dienu pirms atvēršanas būvnieki apdarīja pēdējos darbus. Kad būs kāda aktivitāte, tad atvērsim,” skaidro E. Jaunzeme. Tomēr jau šonedēļ tā durvis paredzēts vērt darba dienās no pulksten 14 līdz 16. “Lai jauniešiem, autobusu gaidot, būtu kur pasēdēt,” norāda biedrības valdes locekle.

Par projekta naudu iegādāta mūzikas aparatūra un četras galda spēles. Pagaidām nekā cita centrā neesot. “Skola un pagasts iedeva solus,” vēl piebilst biedrības valdes locekle.

Jaunā centra pirmajiem viesiem vaicāts pēc idejām, kā labāk rekonstruētās telpas izmantot. “Jauniešiem bija doma par fitnesa vai aerobikas zāles izveidi. Viņi gribētu, ka šeit rīkotu diskotēkas, dažādus pulciņus,” stāsta E. Jaunzeme.

Doma par Jauniešu centra izveidi radusies jau 1999. gadā, kad Kalētu pamatskolas pagraba telpas uzpost centusies jaunsargu instruktore Daina Garoza kopā ar vairākiem skolēniem. “Viņi centās sakopt, tīrīja, raka, bet pietrūka spēka un līdzekļu. Viss palika sapņu līmenī,” centra tapšanas vēsturi klāsta E. Jaunzeme.

Tad nolemts ideju atdzīvināt. Iesākumā palīdzējusi arī pagasta pārvalde un simt latu stipendiāti. “Vēl pirms projekta pašu spēkiem ierīkojām apkuri un elektrību,” stāsta E. Jaunzeme.

Dana France,
“Kurzemes Vārds”

Kalētu vietējās iniciatīvas grupas foto


Kalētu Jauniešu centrs ierīkots skolas ēkas pagrabā. No idejas līdz atklāšanai pagājis 11 gadu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz