Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Konkursos uz radio apraides tiesību piešķiršanu Aizputē un Jelgavā pieteikušies trīs pretendenti

Konkursos uz radio apraides tiesību piešķiršanu Aizputē un Jelgavā pieteikušies trīs pretendenti
29.12.2010 16:43

Atslēgvārdi

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) izsludinātajos konkursos par apraides tiesību piešķiršanu komerciāla elektroniskā plašsaziņas līdzekļa darbībai vietējās radio programmas veidošanai Aizputē un Jelgavā pieteikušies trīs pretendenti, informēja padomes pārstāve Daira Apine.

Kā vēsta Apine, padome šodien atvēra konkursa pieteikumus par tiesībām veidot radio programmas Dundagā, Aizputē un Jelgavā. Par tiesību piešķiršanu Dundagā netika saņemts neviens pieteikums, Aizputē saņemts viens pieteikums no SIA “Radio Skonto Liepāja”, bet Jelgavā pieteikumus iesnieguši divi pretendenti – Uģis Polis un Ivo Baumanis. Lēmums par uzvarētājiem tiks pieņemts līdz nākamā gada 3.februārim.

Kā ziņots, NEPLP apstiprinājusi nolikumu par kārtību, kādā tiek izsludināti konkursi apraides tiesību piešķiršanai un noteikti uzvarētāji šajos konkursos.

Nolikumā uzsvērta sabiedrības interešu ievērošana, dažādība, augsti kvalitātes, profesionālisma un citi principi. Tāpat padome piekrita izstrādātajiem jaunajiem apraides atļauju darbības pamatnosacījumiem.

NEPLP, kuras iepriekšējais nosaukums līdz šī gada 11.augustam bija Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP), ir patstāvīga institūcija – pilntiesīga autonoma iestāde, kas pārstāv sabiedrības intereses elektronisko sabiedrības saziņas līdzekļu jomā. Padome uzrauga, lai elektroniskie sabiedrības saziņas līdzekļi savā darbībā ievērotu Satversmi, Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu un citus likumus, kā arī kontrolē to, lai tiktu nodrošināta vārda un informācijas brīvība, liecina informācija padomes mājaslapā.

NRTP tika izveidota 1995.gada 28.septembrī, līdz tam laikam Latvijā darbojās Latvijas Radio un televīzijas padome.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz