Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Vēl diskutē par ieņēmumu apjomu

Vēl diskutē par ieņēmumu apjomu
12.04.2011 07:03

Atslēgvārdi

Grozījumi “Likumā par akcīzes nodokli” paredz, ka lauksaimniekiem, lai saņemtu no akcīzes nodokļa atbrīvotu dīzeļdegvielu, būs jāpierāda noteikts ieņēmumu apjoms no lauksaimnieciskās produkcijas ražošanas iepriekšējā gadā.

Līdz ar to šādu atvieglojumu saņemtu tikai tie zemnieki, kuriem būs reāli ieņēmumi no lauksaimnieciskās ražošanas, nevis tā dēvētie dīvānzemnieki, norāda Zemkopības ministrija.
Ministrija vēl šonedēļ turpina diskutēt ar lauksaimnieku organizācijām par to, kādiem kritērijiem jāatbilst un cik lieliem ieņēmumiem no lauksaimnieciskās ražošanas jābūt no viena hektāra, lai jaunajā saimnieciskajā gadā šādu degvielu saņemtu.
Lauku saimniecības, kurām ieņēmumi uz vienu hektāru būs mazāki par noteikto apjomu, arī saņems bezakcīzes degvielu, taču atbilstoši mazākā apjomā, paskaidro ministrijā. Jaunais saimnieciskais gads sāksies 1. jūlijā.
Tāpat grozījumi likumā paredz precizēt šī atvieglojuma saņēmēju loku, proti, turpmāk akcīzes nodokļu atbrīvojumu varēs saņemt arī par zivju dīķu zemes apstrādi, taču arī tam būs jāpierāda ieņēmumi no zivju produkcijas realizācijas.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz