Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Muzeja naktī būs iespēja iejusties pagājušā gadsimta otrās puses noskaņās

Muzeja naktī būs iespēja iejusties pagājušā gadsimta otrās puses noskaņās
10.05.2011 15:44

14.maijā Starptautiskās Muzeju nakts apmeklētājiem no plkst. 19 līdz 22 Liepājas muzeja ekspozīcijas “Liepāja okupāciju režīmos” telpās K. Ukstiņa ielā 7/9 būs iespēja iejusties pagājušā gadsimta otrās puses noskaņās, informē Liepājas muzeja galvenā speciāliste Sandra Šēniņa.

Ņemot vērā Liepājas muzeja ekspozīcijas “Liepāja okupāciju režīmos” tematiku, Muzeju nakts aktivitātes notiks padomju gadu laiku stilā, ar senatnes garšu mūsdienīgā izpildījumā. Ar jautru smaidu atcerēsimies to, kas reiz bija, pozitīvi izdzīvosim šodienu un ar gaišām domām lūkosimies nākotnē. Šādās noskaņās Muzeju nakts solās būt jautra, savdabīga un interesanta.

14.maijā plkst. 19 ar improvizētu “rīta līniju”, kurā aicināti piedalīties visi muzeja apmeklētāji, Liepājas Valsts tehnikuma audzēkņi, pateicoties ESF projekta atbalstam, atklās radošās darbnīcas. Ikviens varēs apgūt prasmes šūšanā, dāvanu iesaiņošanā; floristikā (pašu darināto varēs ņemt līdz uz mājām).

Valodu kabinetā būs iespēja atsvaidzināt zināšanas vārdu loto, senatnīgu vārdu lietošanā un to nozīmes atminēšanā. Apmeklētāji varēs piedalīties sen aizmirstās, vecmāmiņu un vectētiņu jaunības dienu rotaļās un spēlēs.

Apvienojot pagātnes fotomākslu ar 21.gadsimta tehnoloģijām, Muzeju nakts dalībnieku pozitīvās emocijas un smaidošās sejas varēs iemūžināt improvizētā fotodarbnīcā.

Pēc kārtīga darba mēdz labi paēst. Tādēļ Saules zupa būs tieši laikā, bet čaklākie darbnīcu apmeklētāji saņems “blata” talonus jeb varēs tikt pie zupas bez rindas.

Par aktīvu darbošanos Muzeju nakts pasākumos ir sarūpētas balvas, uzvarētāju godalgošana.  

Saistībā ar Liepājas muzeja telpu Kūrmājas prospektā 16 gaidāmajiem rekonstrukcijas darbiem Muzeju nakts aktivitātes dažādu paaudžu cilvēkiem 14.maijā no plkst.16 līdz plkst.1 notiks K.Ukstiņa ielā 7/9, kas Latvijas neatkarības atgūšanas gados bija pazīstama kā Latvijas Tautas frontes Liepājas nodaļas mītne, bet pēdējos gados tur izveidota ekspozīcija “Liepāja okupāciju režīmos”.

Lai saprastu sevi un citus pasaules kontekstā, Muzeju nakts laikā piedāvās izdzīvot laiku pirms 30-65 gadiem, kas pieredzējušiem cilvēkiem saistās ar padomju laika absurdiem un iespējām, bet jaunajai paaudzei – neizprotamu nosacījumu dzīvi.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz