Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sociālajās mājās veļu mazgās dārgāk

No 98 centiem uz 1,15 eiro – tā Liepājas dome ceturtdien, 20. janvārī, nolēma celt maksu par veļasmašīnas izmantošanu trijās sociālajās mājās, kurās šāds pakalpojums ir, – veco ļaužu mājā Ganību ielā 135/141, Flotes ielā 14, grupu dzīvokļu mājā Kuldīgas ielā 34.

Sociālajās mājās veļu mazgās dārgāk
Ilustratīvs (Foto: engin akyurt on Unsplash)
26.01.2022 06:00

"Kurzemes Vārds"

Šajās sociālajās mājās iedzīvotāji, kuriem nav pašiem savas veļasmašīnas, veļu var mazgāt, izmantojot Sociālā dienesta veļasmašīnas. Iemītnieki šādu iespēju izmanto apmēram 3300 reižu gadā – iepriekš Finanšu komitejas sēdē stāstīja Sociālā dienesta vadītāja Linda Krasovska.

Līdzšinējais tarifs bijis spēkā no 2018. gada.

Pret cenas celšanu balsoja partijas ”Saskaņa” deputāti, viens no viņiem – P. Sereda atkārtoja savu viedokli, kuru izteica arī komitejas sēdē: strauji augot cenām, cilvēki sāk mazāk lietot elektrību, transportu, un būs arī tādi, kuri tagad retāk mazgās veļu, ”tas var palielināt antisanitārijas riskus”. Turklāt, pēc viņa domām, nevajag paaugstināt izcenojumus tiem cilvēkiem, kuriem jau tagad ir grūtības iegādāties to, kas viņiem nepieciešams.

Savukārt opozīcijas deputāte Dace Bluķe, kura pārstāv ”Attīstībai/Par!”, uzskata, ka pašvaldībai vispār vajadzētu atcelt maksu par šo pakalpojumu, jo izdevumi par to kopumā nav tik lieli. Viņa aicina par to lemt nākamajā reizē, kad būs pilsētas budžeta grozījumi.

Šo ierosinājumu atsaucīgi uztvēra domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš (Liepājas partija), gan neko neapsolot.

Ieņēmumus no šī maksas pakalpojuma izmanto norēķiniem par elektrību, ūdeni un kanalizāciju un veļasmašīnu remontam. 2022. gadā plāno iekasēt 3795 eiro.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz