Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Papildināts – Liepājas Simfoniskais orķestris saņems Lielo mūzikas balvu

Papildināts – Liepājas Simfoniskais orķestris saņems Lielo mūzikas balvu
09.01.2007 11:43

0

Atslēgvārdi

Kultūras ministrija paziņojusi Lielās Mūzikas balvas 2006 laureātus, starp kuriem ir arī Liepājas Simfoniskais orķestris un tā mākslinieciskais vadītājs diriģents Imants Resnis. Liepājas Simfoniskais orķestris un diriģents Imants Resnis Lielo Mūzikas balvu 2006 (LMB) saņems par Volfganga Amadeja Mocarta operas ”Bēgšana no serāla” iestudējumu, orķestra koncertdarbību un Jurjānu Andreja 150.jubilejai veltīto ierakstu ”Mostaties, stabules un kokles!”.

LMB par mūža ieguldījumu piešķirta pianistei Vilmai Cīrulei, savukārt par izcilām lomām Dmitrija Šostakoviča operā “Mcenskas apriņķa lēdija Makbeta”, Džakomo Pučīni operās “Toska” un “Madama Butterfly” piešķirta Latvijas Nacionālās operas solistei Kristīnei Opolais. Gints Pabērzs balvu saņems par izcilu un radošu sniegumu “Sony Jazz Stage 2006”, koncertdarbību Latvijā un ārzemēs, kā arī CD ierakstiem. Stīgu kvartetam “Euphonia” LMB piešķirta par mērķtiecīgu un daudzveidīgu koncertdarbību Latvijā un ārzemēs. Komponists Andris Dzenītis LMB saņems par vokāli simfonisko skaņdarbu “Fides. Spes. Caritas”. Diriģents Gints Glinka LMB saņems par oriģinālu Ludviga van Bēthovena “Devītās simfonijas” interpretāciju 2006.gada 8.novembrī Leonīda Vīgnera 100 gadu atcerei veltītajā koncertā Latvijas Nacionālajā operā. Latvijas Radio 3 “Klasika” saņems LMB par latviešu mūzikas un izpildītājmākslas popularizēšanu Latvijā un ārvalstīs, par mērķtiecīgu un rezultatīvu darbu UNESCO konkursā “Rostrum”, par Latvijas koncertdzīves dokumentēšanu un pasaules mūzikas vērtību atspoguļošanu.

LMB ir augstākais Latvijas valsts apbalvojums mūzikā, kas šogad tiks pasniegts jau četrpadsmito reizi. LMB pasniegšanas ceremonija un koncerts notiks 7.martā plkst.19.00 Latvijas Nacionālajā operā. Laureāti iegūs naudas prēmiju un Armanda Jēkabsona sudrabā veidotu statueti.

Balvu pasniegšanas ceremonija un koncerts tiks translēts tiešraidē Latvijas Radio 1 un Latvijas Radio 3, bet pasākuma ieraksts būs skatāms 10.martā LTV 1.programmā.

No 1.februāra interesantiem būs pieejama informācija arī LMB mājaslapā www.music.lv/balva , kā arī no 1.februāra līdz 1.martam publiskās balsošanas iespējas portālā Delfi .

Kopumā LMB bija izvirzīti 29 kandidāti, tai skaitā pianisti Vestards Šimkus un Arturs Ozoliņš, dziedātāji Sergejs Jēgers, Egils Siliņš, Maija Kovaļevska, Elīna Garanča, čelliste Marta Sudraba, vijolniece Baiba Skride, diriģenti Māris Sirmais un Andris Nelsons, orķestris “Kremerata Baltica”, baletdejotāji Aleksejs Avečkins un Elza Leimane.

Papildu informācija LR Kultūras ministrijas mājaslapā: www.km.gov.lv

Ieva Hmieļevska,
Liepājas Kultūras pārvaldes sa­bied­ris­ko at­tie­cī­bu spe­ci­āliste

Andra Gertsona foto

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz