Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Stiprais vējš lielus postījumu pilsētā nav nodarījis

Stiprais vējš lielus postījumu pilsētā nav nodarījis
11.01.2007 11:57

0

Atslēgvārdi

Stiprais vējš, kas plosījās naktī uz ceturtdienu un ceturtdienas rītā, Liepājā būtiskus postījumus nav nodarījis, informē ”Komunālās pārvaldes” speciālists Juris Muskats. Atbildīgie dienesti šorīt apsekojuši visu pilsētu, kā arī uzklausījuši iedzīvotāju sūdzības. SIA ”Komunālā pārvalde” aicina iedzīvotājus ziņot par vētras nodarītajiem postījumiem pa tālruni: 34 80778 (automātiskais atbildētājs) vai mobilo tālruni: 22011963.

Šobrīd pilsētā ir izgāzti apmēram 10 koki, no kuriem trīs vai četri traucēja ceļu satiksmi. Koki un to zari ir jau novākti no Kungu ielas, Ūliha ielas un Pulkveža Brieža ielas braucamās daļas. Satiksme šeit vairs nav traucēta. Vairāki koki ir izgāzti arī Jūrmalas parkā, kas tiks aizvākti vēlāk, informē Liepājas domes sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls.

Pulkveža Brieža ielā krītošie koki bija sabojājuši pilsētas apgaismojuma tīklu vadus. Savukārt O. Kalpaka ielā no apgaismes staba ir norauts viens gaismeklis.

”Lai gan vējš šonakt un šorīt bija ļoti stiprs, postījuma apmērus tomēr nevar salīdzināt ar tiem, ko piedzīvojām 2005. gada janvārī,” atceras J. Muskats. Toreiz lieli postījumi tika nodarīti ne tikai pilsētas apstādījumiem un apgaismojuma sistēmām, bet arī dzīvojamam fondam, ostai un attīrīšanas iekārtām.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūrā informē, ka Baltijas jūras piekrastē pie Liepājas vēja ātrums brāzmās sasniedzis 30 metrus sekundē. Tuvākajās stundās vējš iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem un Latvijas lielākajā daļā pastiprināsies brāzmās līdz 20-23 m/s, Baltijas jūras piekrastē 25-30 m/s.

Meteorologi sola, ka ceturtdienas pēcpusdienā spēcīgais vējš sāks pierimt.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka palīdze  Inga Vetere iedzīvotājiem tomēr atgādina, kā šādos laika apstākļos vajadzētu rīkoties, lai pasargātu sevi un citus:
– Bez īpašas nepieciešamības neej ārpus telpām, atturi no pastaigām bērnus, vecus cilvēkus un invalīdus.
– Esi gatavs elektroenerģijas padeves pārtraukumiem jau laikus! Sagatavo kabatas lukturus un ievieto radiouztvērējos baterijas, neaizmirsti uzlādēt mobilo tālruni.
– Nenovieto transporta līdzekļus zem kokiem, pie celtniecības sastatnēm, reklāmu stendiem un tamlīdzīgām konstrukcijām.
– Stipra vēja brāzmu brīžos neuzturies loga tuvumā. Blakus esošo koku zari un citi priekšmeti vētras laikā var izsist logu rūtis un izraisīt traumas.
–  Aizver logus, durvis, bēniņu lūkas. Daudzdzīvokļu mājās novāc vai nostiprini priekšmetus uz balkoniem. Lauku māju pagalmos nostiprini saimniecības lietas, neved laukā mājdzīvniekus. 
– Nelieto lietussargu – tas apgrūtina redzamību, pastiprināti uztver vēja brāzmas un var savainot citus cilvēkus.

Gadījumā, ja vētra turpināsies, iedzīvotāji par draudiem viņu drošībai var zvanīt pa tālruni 112. Arī Pašvaldības policijas dežurants pa tālruni 34 20269 pieņems visus zvanus, kas saistīti ar nelabvēlīgajiem laika apstākļiem pilsētā. Nopietnu postījumu operatīvajā novēršanā iesaistīsies arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz