Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Neredzīgo biedrība iegādājas lauku īpašumu rehabilitācijas centram

Neredzīgo biedrība iegādājas lauku īpašumu rehabilitācijas centram
05.01.2012 07:10

Nesen Liepājas Neredzīgo biedrības iecerētajam rehabilitācijas centram “Dvēseles veldzes dārzs” iegādāts īpašums Ziemupē, apstiprina biedrības vadītājs Māris Ceirulis.

Pēc ilgiem pūliņiem un ziedojumu vākšanas iegādāties ēku un tai pieguļošo platību Ziemupē izdevies tieši uz starptautisko invalīdu dienu. “Sanāca mums kā dāvana,” priecājas M. Ceirulis. Tomēr ar īpašuma iegādi neesot gājis nemaz tik gludi, atklāj biedrības vadītājs. Atbilstoši Latvijas likumdošanai biedrība nevar iegādāties īpašumu ar lauksaimniecības zemi vai mežu. Bet no Neredzīgo biedrības noskatītā īpašuma kopējās platības 6,8 hektāriem četri ir lauksaimniecības zeme. Tāpēc nācies nodibināt atsevišķu uzņēmumu, SIA “Liepājas Neredzīgo biedrība”, kas turpmāk būs Ziemupes īpašuma apsaimniekotājs, skaidro biedrības vadītājs.

Patlaban sākusies jauniegūtās mājas un tās apkārtnes labiekārtošana. Izstrādes stadijā ir tehniskais projekts, kas paredzēs visu ēkas komunikāciju nomaiņu. Nepieciešams rekonstruēt arī ēkas jumtu, labiekārtot iekštelpas. Turklāt ēka jāpielāgo arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Jāiebūvē lifts, jāizveido pacēlāji, stāsta neredzīgo biedrības vadītājs. “Nu tikai sāksies īstie darbi!” Jau no nākamās nedēļas strādnieki dzīvošot Ziemupē uz vietas.

Ēkas renovācijas un projekta infrastruktūras kopējās izveides izmaksas varētu būt 39 tūkstoši latu, atklāj M. Ceirulis. Daļu naudas biedrība jau saņēmusi no saviem ziedotājiem, bet pilnībā nepieciešamā summa vēl neesot savākta. Tāpēc visi, kas vēlas palīdzēt, to vēl joprojām var izdarīt.

Jau vēstīts, ka Liepājas Neredzīgo biedrība vēlas izveidot rehabilitācijas centru Ziemupē, netālu no jūras, kur cilvēki ar dažādu invaliditāti varētu atpūsties un pabūt pie dabas. Uzturēšanās tajā, tāpat kā visas citas biedrības aktivitātes līdz šim, plānota bez maksas.

Marija Leščinska,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz