Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Klāt ražas laiks. Dabas veltes labāk saldēt pa porcijām

Klāt augusta ražas laiks, kas nozīmē, ka jādomā par savos dārziņos novāktajām veltēm – dārzeņiem, ogām un zaļumiem. Ja to ir daudz, ko ar šiem labumiem darīt?

Klāt ražas laiks. Dabas veltes labāk saldēt pa porcijām
Ja nav iespējams atcerēties, cik ilgi saldētavā esošās dabas veltes jau tur atrodas, visticamāk, no tām jāatbrīvojas pirms jauno produktu ievietošanas. (Foto: pexels.com)
27.08.2023 06:00

Laikraksta "Kurzemes Vārds" pielikums "Ligzda"

Atslēgvārdi

Visu, protams, nav iespējams apēst uzreiz, tāpēc, domājot par gardumu nelaišanu zudībā un iespēju tos uzglabāt ilgāk, bieži vien izvēlamies šīs veltes sasaldēt.

To darot, der zināt vairākas gudrības saldētavas pareizai sagatavošanai un saldēšanas procesa veikšanai.

”LG Electronics” eksperts Andris Kalniņš atgādina, ka pirms jaunu produktu ievietošanas saldētavā visus tur jau esošos vajag izņemt ārā, saldētavu atkausēt un iztīrīt ar mitru drānu vai sūkli.

“Pirms produktu likšanas atpakaļ saldētavā ieteicams pievērst uzmanību to derīguma termiņiem.

Ja saldētavā iepriekš atradušies produkti, uz kuriem nav norādīts sasaldēšanas datums vai neatceraties, kad tas tika ievietots saldētavā – visticamāk, to derīguma termiņš jau ir beidzies

un tos nepieciešams utilizēt,” atzīmē A. Kalniņš.

Gatavojoties saldētavu atkal ieslēgt, jānoregulē atbilstoša temperatūra, kas ir –18 grādi (pēc Celsija) vai zemāka. Šāda temperatūra palīdzēs novērst arī kaitīgo baktēriju augšanu.

Lai gardumi saldētavā uzglabātos veiksmīgāk, tos vēlams ievietot saldēšanai piemērotos hermētiskos trauciņos vai saldētavas maisiņos. “Ar tiem iespējams samazināt gaisa piekļuvi pārtikai un saldētavā ievietotie produkti ilgāk paliks svaigi, kā arī uz tiem neveidosies apsarmojums,” skaidro A. Kalniņš.

Viņš aicina katru konteineru vai maisiņu pirms ievietošanas saldētavā marķēt ar datumu, kurā tas tiek sasaldēts. “Ar to būs iespējams īstenot ”pirmais iekšā – pirmais ārā” metodi, ar kuras palīdzību būs iespējams izlietot produktus to ieteicamajā glabāšanas laikā un vēlāk nenāksies saskarties ar saldētavā aizmirstu produktu utilizēšanu,” norāda eksperts.

Tāpat viņš iesaka

produktus pēc iespējas vairāk sasaldēt porcijās, kas atbilstu, piemēram, vienai lietošanas reizei.

Sasaldēšana mazākās porcijās nozīmēs arī produktu ātrāku atkausēšanu un samazinās neizmantotās pārtikas atkritumu daudzumu.

“Lai mazinātu temperatūras svārstības saldētavā, atcerieties aizvērt saldētavas durvis uzreiz pēc produktu izņemšanas, kā arī centieties samazināt durvju atvēršanas biežumu. Tādējādi saldētavā tiek uzturēta vienmērīga gaisa temperatūra un ledusskapis patērēs mazāk elektroenerģijas,” atgādina A. Kalniņš.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz