Pirmdiena, 6. maijs Didzis, Gaidis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

4. Starptautiskais ielu teātru festivāls – “Zeme. Debess. Jūra. 2010

4. Starptautiskais ielu teātru festivāls – “Zeme. Debess. Jūra. 2010
18.06.2010 13:00

Atslēgvārdi

9.un 10. jūlijā Liepājā norisināsies 4. Starptautiskais ielu teātru festivāls “Zeme. Debess. Jūra. 2010”, kuru sadarbībā ar Liepājas Kultūras pārvaldi un Valsts Kultūrkapitāla  fondu organizē Liepājas leļļu teātris.

Latvijā šis ir vienīgais šāda žanra  profesionāļu festivāls, kurā šogad  piedalīsies mākslinieki no Nīderlandes, Krievijas, Lietuvas un Latvijas. Pagājušo gadu liepājniekus un pilsētas viesus pārsteidza Nīderlandes akrobāti ar lielu bumbu, tagad viesosies cits nīderlandiešu duets –un arī ar bumbu, šoreiz, caurspīdīgu. No Lietuvas ieradīsies teātra studija, kuras dalībnieki darbosies, pārvietojoties uz trīsmetrīgām kājām, savukārt Krieviju pārstāvēs Leļļu, ēnu un aktieru teātris “Otražeņije”. Ikvienam interesentam būs iespēja baudīt “Top Tap Company” sniegumu  Māra Pūra vadībā, kas ir vienīgā stepa dejas skola Baltijā, kā arī “Fire Spirit” uguns priekšnesumu un “Afro Pulss” perkusionistus.  Mūsu pilsētu pārstāvēs deju grupa “Extra”, mūziķi Edgars Silacērps un Ainars Virga un, protams, Liepājas leļļu teātris ar jaunu iestudējumu.                       

Piektdien, 9. jūlija vakarā plkst. 20:30 pašā Liepājas sirdī, Rožu laukumā, notiks festivāla atklāšana. Visa vakara garumā līdz pat pusnaktij skatītāju vērtējumam tiks piedāvāts Dmitrija Pudova un Kristīnes Beķeres šovs ar lentām, Lietuvas trupas “Kretingas garās kājas” priekšnesums “Spoguļattēli”, Maskavas teātra uzvedums “Kabarē”. Nīderlandes mākslinieks Lance Spring , izmantojot  lielo bumbu, aicinās ienākt caurspīdīgajā pasaulē, kurā viens otru papildinās mūzika, kustība un emocijas, bet Māra Pūra stepa grupa un perkusionisti “Afro Pulss” atgādinās, ka ritms ir katras kultūras pamatu pamats, un tas sākas no cilvēku sirdspukstiem. Liepājas leļļu teātris kopā ar deju grupu “Rotaļa” piedāvās režisores Ineses Beltes veidoto kustību izrādi “Stāsts par…”. Vakars noslēgsies ar apvienības “Fire Spirit” uguns šovu.

Viss turpināsies sestdien, 10. jūlijā, Liepājas promenādē, kur pilsētas Jūras svētkos liepājniekus un Liepājas viesus līdz ar iepriekšējās dienas māksliniekiem ar saviem priekšnesumiem priecēs Ainars Virga un Edgars Silacērps, kā arī pašmāju deju grupa “Extra” Dinas Pauzeres vadībā un motociklistu apvienība “Vētras putni”.

Festivāls “Zeme. Debess. Jūra” būs patiesi tautas svētki bez ieejas maksas un valodu barjerām, tāpēc aicināti piedalīties ir visi – gan lieli, gan mazi! Patīkama atpūta un pārsteigumi ir garantēti! 

“Kretingas garās kājas”

“Lance Spring”

“Fire Spirit”

Liepājas deju grupa “Extra”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz