Ceturtdiena, 16. maijs Edijs, Edvīns
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina izgatavot sveču lukturīti 18. novembra svinībām

Aicina izgatavot sveču lukturīti 18. novembra svinībām
10.10.2012 10:52

Liepājas Kultūras pārvalde aicina bērnu dārzu audzēkņus, skolēnus, iestāžu un organizāciju darbiniekus un ikvienu liepājnieku iesaistīties 18. novembra svētku noformējuma veidošanā un pašu rokām izgatavot svečturi, kurā nenodziest degoša svecīte, informē Kultūras pārvaldes pārstāve Krista Kalnarāja.

Katrs savu gatavoto lukturīti un degošu svecīti tajā varēs novietot Kārļa Zāles laukumā īpaši noformētā vietā pirms ieskanēsies Latvijas dzimšanas dienas svinību pasākums “Mēs esam!”.

Liepājā 18. novembrī tradicionāli notiks vērienīgas Latvijas jubilejas svinības, uz kurām aicināts ikviens liepājnieks un pilsētas viesis. Svētku koncerts un uguņošana notiks Kārļa Zāles laukumā. Liepājas Kultūras pārvalde ikvienu aicina iesaistīties šo svētku tapšanā un īpašas atmosfēras radīšanā un jau šobrīd sākt gatavot īpašu svētku noformējumu – gaismas lukturīšus. Liepājnieku izgatavotie gaismas lukturi – svečturi tiks izvietoti kanālmalā un priecēs visus apmeklētājus kā svētku noformējums.

Lukturīšus ieteicams izgatavot pēc viena parauga (tekstā zemāk un attēlā pielikumā). Īpašus un personiskus tos padarīs katra gatavotāja gaume. Katrs lukturītis simboliski apliecinās īpašo un atšķirīgo katrā no mums, kopā veidojot vienu lielu veselumu – Latvijas valsti.

Kā pagatavot?

Par pamatu lukturīša izgatavošanai var izmantot puslitra tilpuma burciņu. Katra izvēlētie krāsu toņi un radošā pieeja, izkrāsojot burciņu, ļaus tai pārtapt par skaistu svētku noformējumu. Pielikumā ir redzams attēls, ko var izmantot par pamatu sava lukturīša izgatavošanai.

Kur novietot?

18. novembrī Kārļa Zāles laukumā būs īpaši noformēta un iekārtota vieta, kur pirms koncerta sākuma, laika posmā no pulksten 16:30 – 16:45 ikviens savu izgatavoto gaismas lukturīti varēs novietot, veidojot skaistu un iespaidīgu mirgojošu gaismas piramīdu. Lukturīšus varēs novietot arī uz tramvaja tilta ietves. Pasākumam piesaistīti brīvprātīgie palīdzēs lukturīšus izkārtot.

Šogad svētku koncertam dots spēcīgs un iedvesmojošs nosaukums ”Mēs esam!”, ar kuru svētku rīkotāji vēlas uzsvērt ne tikai lepnumu par piederību Latvijas zemei un valstij, bet arī prieku, svinot valsts dzimšanas dienu. Gatavošanās svētkiem plānota tā, lai nosaukums ”Mēs esam!” nebūtu tikai skaisti vārdi, bet atspoguļotos kopējā svētku svinēšanas un to sagatavošanas priekā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz