Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina izveidot kompetentu žūriju darbu atlasei

Aicina izveidot kompetentu žūriju darbu atlasei
Foto: Egons Zīverts
10.10.2015 07:09

"Kurzemes Vārds"

Pēc Liepājas muzeja izplatītās informācijas ar aicinājumu māksliniekiem piedalīties rudens kopizstādē, kuras šā gada temats ir “Telpa dialogam”, Liepājas mākslinieku biedrība “Mākslas kolēģi” vēlas dialogu izvērst.

Biedrības “Mākslas kolēģi” dalībnieki ir gandarīti par šā gada tematu. “Dialogs ir vienīgā iespējamā forma, kā virzīties uz priekšu. Tas ir lieliski, ka muzejs tādu tematu ir izvēlējies,” biedrības vārdā pauž mākslinieks Pēteris Taukulis. Taču zināmas šaubas un neticību labam iznākumam māksliniekos izraisījusi viena rindkopa izplatītajā informācijā: “Aicinām māksliniekus piedalīties izstādē un iesniegt līdz trīs pēdējā gada laikā tapušiem darbiem. Izstādes iekārtotāji patur iespēju izvēlēties, kurus darbus eksponēt, lai izveidotu pilnvērtīgu kopizstādi atbilstoši izstādes koncepcijai.” “Par iekārtotāju kompetenci mēs jau pārliecinājāmies pagājušā gada diezgan skandalozajā atlasē. Kas var garantēt, ka šogad šie vārdā nenosauktie iekārtotāji neapliecinās tikpat lielu nekompetenci?” vaicā “Mākslas kolēģi”. “Beigu beigās šāds paziņojums aizvaino jebkuru profesionālu mākslinieku, saprotot, ka darbus ekspozīcijai izvēlēsies nevis profesionāla žūrija, bet nenosaukti iekārtotāji. Šāda prakse var mazināt mākslinieku vēlmi piedalīties kopizstādē, nemaz nerunājot par entuziasmu.”

Biedrība “Mākslas kolēģi” apšauba šādu Liepājas muzeja praksi kopizstāžu organizēšanā un aicina izveidot kompetentu žūriju darbu atlasei. Tā kā muzejs ir izteicis aicinājumu uz dialogu, “Mākslas kolēģi” labprāt sagaidītu tā turpinājumu, proti, Liepājas muzeja atbildi uz šo ierosinājumu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz