Sestdiena, 18. maijs Inese, Inesis, Ēriks
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aizputnieki organizē XXV Vispārējo latviešu Dziesmu svētku un XV Deju svētku ieskaņas pasākumu

Aizputnieki organizē  XXV Vispārējo latviešu Dziesmu svētku un XV Deju svētku ieskaņas pasākumu
Foto: culture.lv
28.05.2013 10:38

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Jau no 19. gs. vidus dziedāšanas un dejošanas svētki rīkoti dažādos Latvijas novados. Lai nodrošinātu valstiski nozīmīga kultūras pasākuma pieejamību reģionā, lai uzrunātu un nodotu svētku vēstījumu plašākai auditorijai, Aizputes novada dome, sadarbojoties ar koru virsdiriģentiem un deju virsvadītājiem 1. jūnijā Aizputes pilsētā organizē XXV Vispārējo latviešu Dziesmu svētku un XV Deju svētku ieskaņas pasākumu “Lai top gaisma Kurzemē!”, portālu informē Signe Pucena. 

Pasākumā aicināti piedalīties “lielo” svētku potenciālie dalībnieki ne tikai no Liepājaskoru un deju apriņķa, bet arī no citiem Lejaskurzemes un citiem Latvijas koru un deju apriņķiem.

Visas dienas garumā notiks lietišķās mākslas un amatniecības izstādes un tirdzniecība, radošās darbnīcas, atrakcijas bērniem, pūtēju orķestra, folkloras kopu ielu koncerti, svētku gājiens. Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku ieskaņas koncerts un daudzas citas norises, kas visu dienu pārvērtīs par tautas svētkiem.

Plkst. 19.00 Aizputes novada sporta centrā “Lejaskurzeme” notiks XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku Ieskaņas koncerts “Lai top gaisma Kurzemē!”. Koncertā piedalīsies 21 koru (kopā 590 dziedātāji) un 15 deju kolektīvi (kopā 272 dejotāji) no tuvākiem un tālākiem novadiem – Aizputes, Cīravas, Grobiņas, Kalētu, Kazdangas, Vaiņodes jauktie kori, Durbes, Nīcas, Priekules sieviešu kori, Nīcas, Brocēnu vīru kori, LiepājasTautas mākslas un kultūras centra jauktie kori ”INTIS”, ”Kursa”, ”Laiks”, ”Lauma”, ”Līva”, sieviešu koris ”Aija”, vīru koris ”Dziedonis”, Liepājas Universitātes sieviešu koris ”Atbalss”,Liepājas BJC un 5., 6. vidusskolu apvienotais koris ”Gana”, Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas jauktais koris, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra deju kolektīvi – TDA ”Rucavietis” un studija, VPDK ”Vaduguns”, JDK ”Kvēle”, Liepājas Universitātes JDK ”Banga”, Nīcas kultūras nama VPDK ”Nīca” un JDK ”Rietumvējš”, Durbes kultūras nama JDK ”Lindale”, Skrundas kultūras nama VPDK ”Mežābele”, ciemiņi no Kuldīgas novada – Snēpeles pagasta VPDK ”Snēpele” un Vārmes pagasta VPDK ”DimDari”, Jelgavas novada Platones pagasta Lielvircavas kultūras nama VPDK ”Pali”, kā arī Aizputes kultūras nama VPDK ”Kurzemnieks”, SDK ”Misiņš” un Aizputes vidusskolas JDK ”Vārpa”.

Koncertā dejotāji kopīgi izdejos XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku koprepertuāra dejas.

Tāpat koncerta programmā izskanēs skaistākās kora dziesmas no Dziesmu svētku Noslēguma koncerta repertuāra Liepājas un novadu diriģentu Valda Aivara, Ilzes Balodes, Agitas Čakšas, Anitas Eleres, Renāra Juzupa, Ivetas Loginas, Olitas Mauerzakas, Andra Mockus, Guntas Vites un XXV Vispārējo latviešu Dziesmu svētku virsdiriģentu Airas Birziņas, Ivara Cinkusa, Mārtiņa Klišāna, Inta Teterovska, Jevgeņija Ustinskova, Ilzes Valces un Dziesmu svētku Goda virsdiriģentu Gido Kokara un Jēkaba Ozoliņa vadībā.

Koru skanējumam koncertā pievienosies solisti Baiba Bite, Laura Budkeviča, Agita Čakša, Normunds Dzintars, Laura Krasucka, Mārīte Lazdāne, Dace Melvere, Elīna Starķe, koru koncertmeistars – Normunds Kalniņš.

Uzziņai
– No plkst.10.00 Zvaigžņu ielā un laukumā pie sporta centra ”Lejaskurzeme” ir aicināti visi pirkt un pārdot gribētāji uz Amatnieku un mājražotāju gadatirgu.
– No plkst. 10.00 – Mākslas galerijā ” Mētras māja”- (Pasta iela 1a) apskatāma mūsdienu vitrāžu izstāde ”Variācija”.
– No plkst. 10.00 – Aizputes vīna pagrabā (Skolas iela 1) EKO vīnu prezentācija, degustācija .
– No plkst.10.00 – SIA ”Annels” bērnu atrakciju pilsētiņa – Kino laukumā
– No plkst.11.00 līdz plkst. 16.00 Laukumā pie Aizputes novada sporta centra ”Lejaskurzeme” dziedās un dejos Kazdangas folkloras kopa, Liepājas pilsētas Tautas mākslas un Kultūras centra folkloras kopas ”Saknes” un Suitu sievas, Alsungas senioru deju kolektīvs ”Kalmes” un visu paaudžu tautas deju kolektīvi.
– No plkst. 12.00 Laukumā pie sporta centra – Radošās darbnīcas lieliem un maziem.
– No plkst. 12.00 – Aizputes novadpētniecības muzejā (Skolas iela 1) skolēnu jaunrades centra bērnu darbu izstāde.
– Plkst.18.30 – Svētku dalībnieku gājiens – no Katoļu un Pasta ielas pa Atmodas ielu uz Aizputes novada sporta centru ”Lejaskurzeme”.
– Plkst.19.00 – Koncerts ” Lai top gaisma Kurzemē!” – Aizputes novada sporta centrā “Lejaskurzeme”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz