Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Antona Kreica atzīšanās mīlestībā dzimtajai zemei

Antona Kreica atzīšanās mīlestībā dzimtajai zemei
Foto: liepajniekiem.lv
27.02.2019 07:00

"Kurzemes Vārds"

Klajā nākusi pensionētā jurista, publicista un rakstnieka Antona Kreica jaunākā grāmata “Skaista mana tēvu zeme visos gadalaikos”. “Tajā autors dalās ar savu dzimtās zemes mīlestību. Grāmata no visām pusēm izstaro labestīgu attieksmi pret dzīvi,” sacīja Centrālās zinātniskās bibliotēkas direktore Ilga Erba.

I. Erba vadīja grāmatas atvēršanas svētkus, kuros piedalījās pats rakstnieks, viņa draugi un uzticīgie lasītāji. Sarīkojumā grāmatu vaļā vēra un esejas lasīja aktieris Gunārs Kugrēns. “Antona Kreica miniatūru un dzejas krājums “Skaista mana tēvu zeme visos gadalaikos” uzrunā lasītāju, vēstot par pasaules labestību ap mums, spēju to saskatīt, uztvert un paturēt sevī,” izdevuma ievadā raksta redaktore Inga Ronče.

Sirmais rakstnieks allaž uzsvēris, ka viņu iedvesmo un pozitīvi uzlādē Latvijas daba, jūra, lauki, viss, kas aug un zaļo ap mums. Krājums sakārtots trīs daļās. Pirmajā daļā “Latvija, tu esi brīnišķīga” viņš savai zemei atzīstas mīlestībā. Šī rubrika apvieno miniatūras, kurās aprakstīti jaunības un bērnības iespaidi, lauki, mežs, koki, dzīvās radības. “Dzintarjūras zemē šūpulis mans kārts. Te liktenis lēmis pirmoreiz ieraudzīt sauli un debesis. Šī zeme ir skaista un auglīga, ražena.” Grāmatas otrajā daļā autors teic: “Tavs liktens un skaistums lai izskan manā dzejā.” Antons Kreics papildinājis grāmatu ar savu spalvasbrāļu un māsu izdevumā “Helikons” savulaik publicētiem dzejoļiem, kuros tāpat izpaužas dzimtās zemes mīlestība. Dabas dzeju un esejas lieliski papildina mākslinieka Imanta Liepiņa zīmējumi. “Esmu gandarīts par šo skaisto sarīkojumu, ko man un manai grāmatai sarīkoja bibliotēkā. Īpaši uzrunāja muzikālais fons, ko uzbūra mūziķis Valdis Aivars un aktieris Gunārs Borgs, kurš dziedāja man mīļas dziesmas, kā “Pie jūras dzīve mana”, “Dažu skaistu ziedu…” un citas,” pēc sarīkojuma saviļņojumu neslēpa Antons Kreics.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz