Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ar iestudējumu “Stavangera” (Pulp people) atklās Liepājas teātra 106. sezonu

Ar iestudējumu “Stavangera” (Pulp people) atklās Liepājas teātra 106. sezonu
13.09.2012 10:26

Atslēgvārdi

Jau rīt, 14. septembrī, Liepājas teātris oficiāli atklās savu 106. sezonu – skatītāju vērtējumam tiks nodots krievu režisora Konstantīna Bogomolova iestudējums “Stavangera” (Pulp People) pēc Marinas Krapivinas lugas motīviem, informē Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga. Pārstrādātais materiāls iestudējumam tapis šī gada jūlijā un augustā, režisoram strādājot Liepājas teātrī.

Iestudējumā risinātā pamattēma ir it kā vienkārša – jauna sieviete Kristīne dodas uz Stavangeru, lai satiktu interneta vidē iepazītu vīrieti Odu. Viņai ir apnicis gan vīrs, gan paralizētais vīra tēvs, par kuru Kristīnei katru dienu jārūpējas. Taču arī Odam ir sava pagātne, no kuras nebūs iespējams izvairīties.

Lai arī izrādes centrā ir Kristīne (Laura Jeruma) un Ods (Sandis Pēcis vai Rolands Beķeris), šajā iestudējumā vienlīdz nozīmīgi ir visi varoņi. Katram būs savs stāsts, kuru izstāstīt. Aktieri visu izrādes laiku pavadīs uz skatuves, viņu dzīvei tiks sekots arī ar videokameras palīdzību, nepārtraukti attēlojot katru viņu soli. Un kā atzīst Laura Jeruma: “Šajā izrādē viss ir svarīgs, ik žestam ir sava nozīme. Režisors ir pārdomājis katru sīkumu.”

Šis būs neparasts iestudējums, kurā daudz tiks izmantotas jaunākās tehnoloģijas, arī maniere, kādā spēlēs aktieri, līdz šim Liepājas teātrī vēl nebūs redzēta.

“Es nekad no aktieriem neprasu smieklus un asaras. Es gribu, lai viņi uz skatuves ir paši. Es redzu, ja aktieris melo. Vislielākais talants ir uznākt uz skatuves un būt pašam,” atzīst izrādes režisors K. Bogomolovs.

Pārējās lomās: Kaspars Kārkliņš, Agnese Jēkabsone, Gatis Maliks, Signe Ruicēna, Everita Pjata, Viktors Ellers un Anda Albuže.

Mūsdienīgo skatuves noformējumu un aktieru vizuālo tēlu veidojusi scenogrāfe un kostīmu māksliniece Larisa Lomakina (Krievija).

Līdz 16 gadu vecumam – neiesakām!

Pirmās izrādes iespējams noskatīties 14., 15. un 27. septembrī.

Foto: Z. Safronovs

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz