Ceturtdiena, 9. maijs Klāvs, Einārs, Ervīns
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ar “Lielmuti Frici un Martu” sveiks skolēnu vasaras brīvlaiku

Ar “Lielmuti Frici un Martu” sveiks skolēnu vasaras brīvlaiku
01.06.2011 13:03

4. un 5. jūnijā, šajā bērniem un jauniešiem nozīmīgajā laikā, kad notiek izlaidumi, liecību saņemšana, eksāmeni, sākoties vasaras brīvlaikam, Liepājā notiks svētki visai ģimenei “Lielmutis Fricis un Lielmute Marta”, informē domes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

4. jūnijā Jūrmalas parka “Daugavas” rezerves stadionā no plkst. 17.00 BJC rīkotajos deju svētkos “Četri vēji” skatītājus priecēs 1520 dejotāji no Liepājas pilsētas un Liepājas reģiona – 66 tautas deju kolektīvi ar 1320 dejotājiem, sākot no trīs gadiem līdz sirmam vecumam, kā arī 200 bērni un jaunieši no mūsdienu deju studijām.  

Deju svētku moto – ģimene četros vējos. Svētku saturiskās puses autore – dzejniece Sandra Vensko, laukuma zīmējumus veido un deju svētku laukumā strādā deju virsvadītājas – Iveta Dambe, Valda Grīnfelde, Monta Sprūde, Dina Pauzere. Ieeja ir bez maksas.  

4. jūnijā no plkst. 12.00 līdz 15.00 Jūrmalas parka bērnu rotaļu laukumā visi interesenti varēs piedalīties arī BJC organizētajās radošajās darbnīcās. Šeit varēs iemēģināt roku, zīmējot smiltīs, izmēģināt veiksmi, piedaloties ”Dullajā desmitniekā” un radio vadāmo mašīnīšu turnīrā, saposties “smukumdarbnīcā” un nofotografēties, izgatavot vēja ķērājus un vilcieniņus. Paši mazākie varēs darboties “burtiņdarbnīcā”. Pasākumu kuplinās Bērnu un jaunatnes centra muzikālo kolektīvu priekšnesumi un tērpu kolekciju demonstrējumi.

Tā būs laba iespēja arī iepazīt Bērnu un jaunatnes centra pedagogus, uzzināt par BJC vasaras piedāvājumiem, kā arī uzzināt par iespējām darboties BJC pulciņos nākošajā mācību gadā.

Liepājas Bērnu un jaunatnes centrs organizēs arī lielo svētku gājienu, kas jau pagājušogad iemantoja lielu liepājnieku atsaucību. Gājienā “Četri vēji” piedalīsies Liepājas pilsētas un reģiona visu paaudžu skolēnu deju kolektīvi. Pulcēšanās gājienam – plkst.16.00 pie Liepājas teātra. Tas sāksies no Teātra ielas, virzīsies pa Lielo ielu, aiz Kurzemes nogriezīsies gar tramvaja sliedēm, tālāk pa Peldu ielu dosies līdz līdz Jūrmalas ielai un nonāks “Daugavas” stadiona rezerves laukumā. Gājienu kuplinās Liepājas un novadu apvienotais pūtēju orķestris, tam aicināti pievienoties visi, kas vēlas.

Savukārt 5. jūnijā plkst. 14.00 Rožu laukumā visi liepājnieki un pilsētas viesi aicināti uz lielo sadziedāšanos par godu komponista Imanta Kalniņa 70 gadu jubilejai. Pasākumā piedalīsies Liepājas un reģiona skolu 5. līdz 9. klašu audzēkņi, bet līdzi varēs ikviens, līdzi ņemot dziesmu vārdus, kuri atrodami mājaslapā kultura.lv.

Sadziedāšanās muzikālo pavadījumu nodrošinās instrumentālā grupa Māra Kupča vadībā. Lai dziedāšana būtu raitāka, priekšā nedaudz dziedās Andris Ērglis, Marts Kristians Kalniņš un Ivo. Palīdzēs arī Ieva Dreimane, Zane un Laura Bluķes, kas jau daudzus gadus uzstājas kopā ar Jēkabu Ozoliņu. Pats Jēkabs Ozoliņš Rožu laukumā diriģēs lielo kopkori no podesta, kas būs izvietots tādā augstumā, lai visi Liepājas centrā varētu viņu labi saredzēt.

Svētkos visus priecēs tie paši krāšņie un koši tērptie tēli – Fricis un Marta Lielmuši, kuru vizuālā noformējuma autore ir Liepājas māksliniece Agate Ķiģele – Ābele.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz