Piektdiena, 10. maijs Maija, Paija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Atzīmējot Latvijas fotogrāfijas simtgadi

Atzīmējot Latvijas fotogrāfijas simtgadi
16.01.2007 19:20

0

Atslēgvārdi

Pagājušā gada nogali ievērojamu darīja divi ar fotogrāfijas vēsturi saistīti notikumi. Apritēja simt gadu, kopš Latvijā nodibināta pirmā fotogrāfiskā biedrība, un 140 gadu, kopš dzimis latviešu fotomākslas celmlauzis un profesionālās fotogrāfijas pamatlicējs Mārtiņš Buclers. Atzīmējot šīs jubilejas, Liepājas Tautas fotostudijas dalībnieki sarīkojuši izstādi, kas jau apskatāma K.Ukstiņa ielā, Liepājas muzeja nodaļas “Liepāja okupāciju režīmos” zālē. Tajā ietverti 15 autoru 25 lielformāta darbi. Ekspozīciju atklāt paredzēts rīt pulksten 17.

Tautas fotostudijas vadītājs Varis Sants teica, ka šī izstāde, kas nozīmīga visas Latvijas mērogā, īpaši iepriecinājusi ar to, ka tapusi pēc pašu fotostudijas dalībnieku iniciatīvas un bez paskubinājuma no Rīgas. Patīkami arī tas, ka blakus autoriem, kas savulaik izpelnījušies Latvijas fotomākslā iedibināto Mārtiņa Buclera prēmiju, savus darbus skatītājiem demonstrē arī jaunās paaudzes fotogrāfi. Liepāja vispār fotogrāfiskās pēctecības ziņā esot patīkams izņēmums. Kamēr galvaspilsētā starp fotogrāfijas veterāniem un jaunajiem celmlaužiem valda nesamierināmas nesaskaņas, mūsu pilsētā norit radošs darbs. Piemēram, jaunā fotogrāfe Inese Kalniņa atnesusi eksponēšanai neparastu bildi, kuras tapšanā viņai palīdzējusi tehniska rakstura kļūme, bet pieredzējušie fotogrāfi tai nekavējušies dot atzinīgu novērtējumu.

Varis Sants uzsvēra, ka šajā izstādē apzināti iztikts bez krāsainajām fotogrāfijām. Un ne jau tāpēc, ka autoriem tādu nebūtu, bet gan apzinoties, ka melnbaltā fotogrāfija ir pamatu pamats un vislabāk spēj apliecināt pagājušos simt gadus.

Pēteris Jaunzems. Ceļš.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz