Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Baiba Kurpniece ar mūzikas entuziastiem tiksies modernisma laboratorijā

Otrdien, 12. aprīlī, pulksten 18 Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” izglītojošais cikls “Dzintara muzikālo sarunu klubs” aicinās mūzikas interesentus klātienē un tiešsaistē papildināt zināšanas par Eiropas un pasaules mūzikas vēstures nesenākajām lappusēm.

Baiba Kurpniece ar mūzikas entuziastiem tiksies modernisma laboratorijā
Foto: Publicitātes
06.04.2022 10:33

liepajniekiem.lv

Koncertzāles pārstāve Anita Lazdeniece informē, ka stāstu par mūzikas ienākšanu modernisma laboratorijā klausītāji varēs uzzināt no lekciju cikla veidotājas, JVLMA Muzikoloģijas katedras lektores un “Sinfonietta Rīga” mākslinieciskās producentes Baibas Kurpnieces.

Pieredzes bagātā lektore entuziastus iepazīstinās ar modernisma laikmetu mūzikā. “Robežu paplašināšana un jaunu radošu teritoriju apguve, tradīciju izaicināšana un noliegšana, daudzējādu stilistisku virzienu un strāvojumu līdzāspastāvēšana — tas viss raksturo modernismu mūzikā. Šī laikmeta tendence – radīt jaunu muzikālu izteiksmi, kas atspoguļo modernā laika garu. Tas būs stāsts par daudzveidīgiem eksperimentiem mūzikā, kas reizumis atgādina troksni vai patiešām ir troksnis. Par kompozīcijām, kurās sapludināts ierastais ar neierasto, konsonanse ar disonansi. Par tehnoloģiju sasniegumiem, kas ļāva mūziku citādi komponēt un klausīties. Un arī par skandāliem, kuriem kā iemesls kalpoja visi šie pārsteidzošie jauninājumi,” par lekcijas saturu atklāj Baiba Kurpniece.

Baiba Kurpniece absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, iegūstot mākslas maģistra grādu muzikoloģijas specialitātē. Kopš 1997. gada viņa ir lektore Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kur vada laikmetīgās mūzikas kursu.

No 1998. līdz 2007. gadam bijusi orķestru “Rīgas kamermūziķi”, “Sinfonietta Rīga” un projekta “Rīgas Festivāla orķestris” direktore, kopš 2008. gada ir valsts kamerorķestra “Sinfonietta Rīga” mākslinieciskā producente, bet kopš 2010. gada VSIA “Latvijas koncerti” organizētā Rudens Kamermūzikas festivāla mākslinieciskā vadītāja.

Kopā ar komponistiem Pēteri Vasku un Andri Dzenīti, diriģentiem Normundu Šnē, Sigvardu Kļavu un Kasparu Putniņu, Baiba Kurpniece ir viena no jaunās mūzikas festivāla “Arēna” idejas autorēm.

Kopš pagājušā gada rudens “Dzintara muzikālo sarunu klubs” pulcē mūzikas entuziastus uz kopīgām sarunām, diskusijām un viedokļu apmaiņu ar mūzikas pētniekiem un praktiķiem, uzklausot stāstus un iepazīstot īpaši izmeklētus audio un video materiālus.

Izglītojošais lekciju cikls interesentiem bez dalības maksas pieejams kā klātienē, “Lielā dzintara” Kamerzālē, tā tiešsaistē no jebkuras vietas pasaulē video konferences veidā.

Lekciju cikla otrais semestris noslēgsies 10. maijā, kad Baiba Kurpniece turpinās savu stāstījumu, atklājot postmodernisās mūzikas kārdinājumu.

Sarunu klubam interesenti var pievienoties jebkurā laikā. Lai reģistrētu dalību klātienes apmeklējumam, jāsazinās ar koncertzāles informācijas centru, rakstot uz e-pastu: [email protected] vai zvanot pa tālr.: 634 24 555.

Lai reģistrētos attālinātai dalībai video konferencē, jāaizpilda pieteikuma veidlapa. Tiešraides laikā reģistrētiem skatītājiem būs iespēja uzdot savus jautājumus “tērzētavā”. Lekcijas video pārraide būs pieejama tikai tiešraides brīdī.

Video tiešraide dalībniekiem bez iepriekšējas reģistrācijas būs pieejama arī digitālās koncertzāles platformā ”Digitālais dzintars” un Youtube kontā. Katras lekcijas norises ilgums: aptuveni 1 stunda 30 minūtes.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz