Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Biedrības namā apskatāma izstāde ”Olafa Gūtmaņa fotoportreti”

Biedrības namā apskatāma izstāde ”Olafa Gūtmaņa fotoportreti”
02.11.2017 16:16

liepajniekiem.lv

Liepājas Universitātes organizētās konferences ”Piemares ļaudis un likteņi” laikā Liepājas Latviešu Biedrības namā tika atklāta dzejnieka Olafa Gūtmaņa fotoportretu izstāde, portālam vēstīja Liepājas Universitātes galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Laiveniece.

Atklāšanas brīdī klāt bija konferences dalībnieki, interesenti un fotoportretu autori, fotogrāfi – Pēteris Jaunzems, Gunārs Kopštāls, Varis Sants, klātneesošie – Irina Tīre un Uldis Briedis sūtīja savus sveicienus un atmiņu stāstus.

Viens no Olafa Gūtmaņa fotoportretu autoriem – Varis Sants atceras: ”Es Olafu sajutu kā nobriedušu personību, jo viņš prata sarunāties draudzīgi ar jebkuru. Man ir sajūta, ka viņš ir tepat, nevis melnā cauruma otrajā pusē.” Savukārt fotogrāfs Uldis Briedis savas atmiņas bija sūtījis rakstiskā veidā: ”Mums ir kopējs darba un dzīves gājums. Bijām draugi un kolēģi. Mums saskanēja dzīves uzskati, es biju šerpāks, Olafs – mierīgāks.” Sarunās, kas raisījās starp izstādes atklāšanas dalībniekiem, bija jūtama Olafa Gūtmaņa klātbūtne.

Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Zanda Gūtmane atzina, ka fotoportretu izstādes atklāšana ir iecerēta kā Olafa Gūtmaņa 90 jubilejas gada noslēguma pasākums, bet pats gads ir bijis atceres pasākumu piesātināts: ”Mūsu iecere bija izstādē apkopot un parādīt dzejnieku laikabiedru acīm. Par to paldies Liepājas fotogrāfiem.”

Izstāde ”Olafa Gūtmaņa fotoportreti” Liepājas Latviešu Biedrības namā ir apskatāmā līdz 26. novembrim.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz