Ceturtdiena, 16. maijs Edijs, Edvīns
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Būs vērienīgi iestudējumi un skaistāka ēka

Būs vērienīgi iestudējumi un skaistāka ēka
21.06.2011 07:00

Atslēgvārdi

Lai gan tik tikko beigusies Liepājas teātra 104. sezona, pilsētā jau ir izvietota vides reklāma, kas vēsta par nākamās sezonas vērienīgāko iestudējumu “Pūt, vējiņi!”.To iestudēs liepājniekiem labi zināmais un atzītais režisors Dž.Dž. Džilindžers. 

Pašlaik mākslinieki bauda atvaļinājumu, taču jau 18. jūlijā viņi būs atpakaļ un sāks gatavoties jaunajai sezonai. Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins pastāstīja, ka 105. sezona jau esot saplānota un tā sola vairākus vērienīgus jauniestudējumus. Lai tos sagatavotu Liepājas teātra skatuvei, ar pašu līdzekļiem gan nepietikšot. Diezgan daudz naudas jau ieguldīts izrādes “Pūt, vējiņi!” izveidē. Pirmizrāde tai paredzēta tikai 11. novembrī, bet jau aizvadītajā sezonā sākts darbs pie tās. Nesen teātrī viesojies mūzikas autors Kārlis Lācis, lai novērtētu, kā aktieri iemācījušies dziedamās partijas.

Taču jauniestudējumu sezona sāksies daudz agrāk – 17. septembrī ar R. Atkočūna iestudēto darbu “Ģimenes lietas”, ko režisors uzskata par labāko R. Kūniju komēdiju. “Rolandam Atkočūnam komēdijas ļoti labi padodas. Šis varētu būs kases gabals, kā turpinājums “Šikajām kāzām”. Tas pēc vasaras spētu ieraut skatītājus atkal teātrī,” izvēli pamato H. Laukšteins.

Oktobrī pirmizrāde notiks mazās formas darbam – Andras Neiburgas stāstu lasījumiem. Bet 15. decembrī sāksies Ziemassvētku koncertu sērija. Šogad teātris saviem apmeklētājiem piedāvās ko vēl nebijušu un vērienīgu – pasaules iemīļotākās melodijas aktieri izpildīs kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri. Koncerta muzikālais vadītājs būs Andris Veismanis.

 Ģirts Ēcis iestudēs Laura Gundara lugu “Advents Silmačos”, kur darbojas pazīstamie personāži no “Skroderdienām Silmačos”. Šim darbam pirmo reizi priekškaru vērs 13. janvārī.

Režisors Mārcis Lācis savukārt gādās, lai mazākajiem skatītājiem būtu, ko redzēt – 8. februārī viņi tiks aicināti sekot līdzi slavenajam “Runcim zābakos”.

30. martā pirmizrāde būs vēl vienam Dž.Dž. Džilindžera Liepājas teātra 105. sezonā iestudētam darbam – bohēmiskai melodrāmai “Sods un noziegums”. Aprīļa beigās vai maija sākumā varēs noskatīties, ko paveicis režisors Valdis Lūriņš sadarbībā ar Valdi Zilveru – viņi veidos muzikālu darbu “Minhauzena precības”, pēc Mārtiņa Zīverta lugas. Pašā sezonas nobeigumā režisors Juris Rijnieks, par pamatu ņemot švābu joku stāstus, iestudēs izrādi “Malēnieši”.

Jautāts, vai nākamajā sezonā gaidāmas arī kādas izmaiņas aktieru trupas sastāvā, H. Laukšteins teic, ka ne. Bet, ja arī būšot, tad tikai ar tendenci skaitam palielināties.

Jāpiebilst, ka skatītājus gaida vēl kāda patīkama lieta – tā kā pašlaik uzsāk Liepājas teātra ēku kompleksa siltināšanas, renovācijas un vides labiekārtošanas darbus, nākamajā sezonā nams skatītājus uzņems jaunā ietērpā, un apmeklētāji mākslu varēs baudīt daudz siltākās telpās.  

Inita Gūtmane,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz