Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Ēriks Kūlis Liepājas Universitātei dāvina Ērika Hānberga portretu

Ēriks Kūlis Liepājas Universitātei dāvina Ērika Hānberga portretu
Foto: Ģirts Gertsons
30.05.2017 11:05

liepajniekiem.lv

Liepājas Universitāte ir saņēmusi rakstnieka Ērika Kūļa dāvinājumu – Liepājas Universitātes absolventa, rakstnieka Ērika Hānberga portretu, ko ir gleznojis Liepājas Universitātes profesors, gleznotājs Aldis Kļaviņš, portālam pastāstīja Liepājas Universitātes galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Simona Laiveniece.

Pasākumā, par godu gleznas dāvināšanai un Ērika Hānberga dzimšanas dienai, par savu izvēli stāstīja idejas autors, rakstnieks Ēriks Kūlis: ”Hānberga olimpiskais miers mūs kādreiz tracināja. Savulaik aizvedām uz Rīgu Hānberga ģipša galvu, vēlāk tēlnieks Raimonds Gabaliņš atveidoja Hānberga galvu kā uzartu druvu. Un pēdējā galva – ir tapis šis portrets.”

Gleznotājs Aldis Kļaviņš atzina, ka noķert īsto mirkli nemaz nav bijis tik viegli: ”Ja Tu sevi atpazīsti, tad jau ir labi.”

Liepājas Universitātes profesors, Ērika Hānberga daiļrades pētnieks Edgars Lāms dāvināja rakstniekam pašu vērtīgāko – baltas papīra lapas, lai taptu vēl kāds stāsts vai romāns. Savukārt pats svinību vaininieks Ēriks Hānbergs labprāt atcerējās laiku, kas bijis saistīts ar Pedagoģisko institūtu (tagad Liepājas Universitāte): ”Absolvēju šo augstskolu es 1957. gadā. Man ir diploms, bet strādājis par skolotāju esmu vien īsu brīdi. Kad Ēriks Kūlis man vaicāja – kur Tu gribi karāties (domājot, kam dāvināt portretu) – teicu, ka gribu būt savā Pedagoģiskajā institūtā.”

Pēc pasākuma svinīgās daļas, kavējoties atmiņās un pārspriežot iespaidus, pazibēja doma – varbūt šis ir labs sākums Liepājas Universitātes absolventu galerijai.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz