Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Filma “Kosmopolītiskā Liepāja” kā kultūrvēsturisks mantojums

Filma “Kosmopolītiskā Liepāja” kā kultūrvēsturisks mantojums
Foto: Publicitātes
30.06.2014 14:55

LETA

Atslēgvārdi

Dokumentālā filma “Kosmopolītiskā Liepāja” (“Cosmopolitan Liepaja”) ir mēģinājums saglabāt Liepājas kultūrvēsturisko nemateriālo mantojumu un pilsētā esošo kultūras daudzveidību, intervijā “Rietumu radio” sacīja viens no projekta īstenotājiem, Liepājas Kultūras pārvaldes projektu vadītājs Atis Egliņš-Eglītis.
Pateicoties ostai un ģeogrāfiskajam novietojumam, Liepāja vienmēr bijusi ļoti starptautiska un atvērta pilsēta, un cittautiešu būtisks īpatsvars Liepājā spilgti iezīmējies 19. un 20.gadsimtā, sacīja Egliņš-Eglītis, uzsverot, ka Liepājajoprojām ir daudznacionāla pilsēta – Liepājas Universitātē palielinās studējošo skaits no trešajām pasaules valstīm, arī investīciju apjoms no Krievijas, Baltkrievijas, Uzbekistānas, Azerbaidžānas, Kazahstānas, Dienvidkorejas un citām valstīm arvien palielinās.

“Liepājai pēdējos gados līdzīga projekta nav bijis, kur parādam to Liepājas krāšņumu, to Liepājas mīlestību, par ko daudzi runā,” sacīja Egliņš-Eglītis. “Es ceru, ka mums šajā filmā būs izdevies kaut cik pieķerties Liepājas dvēselei. Mēs jau ikdienā neaizdomājamies, ka mums līdzās dzīvo tik ļoti dažādi cilvēki no dažādām tautām, kas pārstāv dažādas reliģijas un kultūras.”

Filmas “Kosmopolītiskā Liepāja” pirmizrāde notiks šodien plkst.16 Liepājas olimpiskā centra Rožu zālē, un tās apmeklējama bez maksas.

Filma ir 45 minūtes gara un būs skatāma angļu, franču un krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Filma tapusi, pateicoties projektam “Sabiedrības integrācijas veicināšanas pasākumi Liepājā”, kas tiek īstenots Eiropas Savienības vispārīgās programmas “Solidaritāte un migrācijas plūsmu pārvaldība” Eiropas trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda gaitā.

Sadarbības partneri ir Liepājas Kultūras pārvalde, Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorija, LiepājasUniversitāte un Liepājas olimpiskais centrs.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz