Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Foto: LMMDV izstāžu zālē atklās modes mākslinieka Bruno Birmaņa izstādi “Starpskate”

Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas (LMMDV) izstāžu zālē, Alejas ielā 18, otrdien, 16. aprīlī, pulksten 17 atklās modes mākslinieka un LMMDV izglītības programmas Vizuālā tēla stilists vadītāja Bruno Birmaņa izstādi “Starpskate”.

11.04.2024 17:17

liepājniekiem.lv

Atslēgvārdi

Izstādē eksponētie darbi būs apskatāmi līdz 24. aprīlim, paredzot arī klātienes tikšanās un sarunas ar mākslinieku, portals uzzināja LMMDV.

B. Birmanim šī ir pirmā izstāde Liepājā, un tajā ir iekļauti dažādu jomu darbi – fotogrāfijas, tērpi, kā arī videoarhīvs no iepriekšējām izstādēm.

Interesenti kopumā varēs aplūkot aptuveni 60 dažādu jomu darbus, kas tapuši vairākus desmitus gadus atpakaļ, gan salīdzinoši nesen radītus modes un stila objektus.

“Tie, kuri grib saprast, kas es esmu un ko es daru, laipni aicināti uz izstādi, jo mana misija ir nodot savu pieredzi, savas zināšanas un savu skatījumu.

Domāju, ka garlaicīgi nebūs nevienam apmeklētājam,”

ar idejas konceptu iepazīstina B. Birmanis.  

Turklāt 17. aprīlī no pulksten 12 līdz 14 un 23. aprīlī no pulksten 17.30 līdz 20 būs iespēja klātienē tikties ar mākslinieku. 

Sarunas laikā B. Birmanis iepazīstinās un stāstīs par izstādē eksponētajiem darbiem, tāpēc uz tikšanos ar modes mākslinieku tiek aicināti visi, kuriem interesē, kas ir stils un mode. 

Izstādes iekārtošanas darbos aktīvi iesaistījās LMMDV audzēkņi, gūstot pieredzi un nepieciešamās prasmes. 

Mākslinieks Bruno Birmanis strādā stila dizaina, alternatīvās modes, valkājamās modes, vides, interjera un komunikāciju dizaina jomās, arī kā ir izstāžu un pasākumu radošais direktors un producents. 

Mākslinieks izstādēs piedalās kopš 1986. gada, pirmā tērpu kolekcija radīta 1987. gadā izstādei “Tērps laikabiedram”, savukārt 1988. gadā sadarbībā ar Uģi Rūķīti tika radīta pirmā alternatīvās modes performance “Postbanālisma Balle”, ko demonstrēja vairāk nekā 50 reižu.

Vairāk nekā 30 kolekcijas un performances demonstrētas Rīgā, Tallinā, Viļņā, Maskavā, Kijevā, Pēterburgā, Prāgā, Londonā, Birmingemā, Romā, Florencē, Venēcijā, Berlīnē, Parīzē un citviet pasaulē.  

B. Birmanis ir lielākā un nozīmīgākā Austrumeiropas alternatīvās (un ne tikai) modes pasākuma idejas autors un organizators.

No salīdzinoši maza pasākuma, Nepieradinātās modes Asambleja (NMA) jau 1994. gadā kļuva par Eiropas nozīmes radošās modes skašu nedēļu.

Lielākie modes mediji (“Glamour” un “Officiel”) ierindoja Rīgu modes un stila apskatos līdztekus Londonai, Parīzei un citām pilsētām. 

NMA kļuva par populārāko Latvijā notiekošo modes pasākumu, un, pateicoties milzīgajai mediju interesei, to vēroja 300 miljoni skatītāju.

Modes mākslinieks ir veidojis Latvijas Olimpiskās izlases formas Albertvillas, Barselonas, Riodežaneiro, Phjončhanas un Tokijas Olimpiskajām spēlēm. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz