Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Fotoizstādē atskatīsies uz Ķeguma HES celtniecības vēsturi

Fotoizstādē atskatīsies uz Ķeguma HES celtniecības vēsturi
Foto: latvenergo.lv
26.06.2017 13:34

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

28. jūnija līdz 31. augustam RTU Liepājas filiālē būs apskatāma Enerģētikas muzeja ceļojošā izstāde “Ķeguma HES – Latvijas enerģētikas lepnums”, portālam pavēstīja RTU Liepājas filiāles direktora vietnieks Mārcis Priedītis.

Izstāde stāsta par UNESCO programmas “Pasaules atmiņa” Latvijas nacionālajā reģistrā iekļauto E.Krauca fotonegatīvu uz stikla pamatnes kolekciju “Ķeguma spēkstacijas celtniecības gaita 1936.-1940”. Tas ir vēstījums par 20.gadsimta pirmajā pusē Baltijā vērienīgā industriālā objekta celtniecību, vedot skatītāju savdabīgā ceļojumā pagātnē, kad Eiropas enerģētikā sevi pieteica Ķeguma spēkstacija.

“E.Krauca (1898-1977) entuziasms un profesionalitāte šodien ļauj izjust, kā soli pa solim noritējusi spēkstacijas celtniecība. Fotomākslinieks ir radījis turpat divus tūkstošus izcili uzņemtas fotogrāfijas, atklājot Ķeguma HES būvvietas un Daugavas perspektīvos skatus, kas apliecina varenās un monumentālās būves tapšanas gaitu. Fotogrāfijas sniedz iespēju ieraudzīt arī atsevišķas nozīmīgas inženiertehniskas nianses būves konstrukcijās, ūdenskrātuves dambja izveidē un citur, izceļot būtiskus tehnoloģiskus elementus, ko inženiertehniskie speciālisti vērtē kā unikālus,” papildina izstādes veidotāji.

“Latvenergo” koncerna Enerģētikas muzeja krājumā ir vairāk nekā 7000 fotogrāfiju par Ķeguma spēkstacijas celtniecības vēsturi. Muzeja priekšmetu kolekcijām tiek nodrošināta saglabātība un pieejamība.

Izstāde būs apskatāma RTU LF darba laikā, kā arī 28., 29. jūnijā un 3. jūlijā no pulksten 10:00 līdz 15:00. Izstādes atklāšana – 28. jūnijā pulksten 16:00.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz