Ceturtdiena, 16. maijs Edijs, Edvīns
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Gaida pieteikumus rakstnieka Egona Līva balvas saņemšanai

Gaida pieteikumus rakstnieka Egona Līva balvas saņemšanai
04.08.2011 14:25

Atslēgvārdi

Rakstnieka Egona Līva piemiņas balvai “Krasta ļaudis”, kuru plānots pasniegt 11.septembrī Liepāja, pagaidām ir iesniegts maz pieteikumu, taču projekta vadītāja Sandra Vensko prognozē, ka lielākais pieteikumu skaits gaidāms pēdējās dienās pirms pieteikumu iesniegšanas beigu termiņa 12.augustā.

“Ceru, ka Egona Līva balvas pasniegšana turpmāk kļūs par nozīmīgu un krāšņu Liepājas kultūras dzīves notikumu,” sacīja Vensko. Ideja par balvas pasniegšanu pieder režisoram Andrejam Miglam. “Viņš reiz ieminējās, ka mums arī par Līvu vajadzētu runāt kā par vienu no radošajiem cilvēkiem, kas lielu savas dzīves daļu ir pavadījuši Liepājā,” teica Vensko.

Kā informēja Vensko, darbus līdz 12.augustam var pieteikt divās nominācijās – “Labākā grāmata” un “Kreativitāte”. Nominācijai “Labākā grāmata” var izvirzīt dzejas, prozas, eseju krājumus, kas izdoti pēdējā gada laikā. Savukārt nominācijā “Kreativitāte” var izvirzīt tādā pašā laika posmā realizētus projektus, kas saistīti ar jūru un jūrniecību.

“Varbūt kāds Latvijā slepus uzbūvējis brīnišķīgu jahtu, par kuru neviens nezina,” sacīja Vensko, uzsverot, ka nominācijas “Kreativitāte” pretendentu loks ir ļoti plašs un galvenais noteikums ir projekta saistība ar jūru. Projektus var pieteikt gan fizikas, gan juridiskas personas.

Līva balvas pasniegšanu organizē Latvijas Rakstnieku savienība, Liepājas pilsētas kultūras pārvalde un Latvijas Jūras akadēmija. Balvas darinājuši Liepājas Mākslas vidusskolas šī gada absolventi.

Vensko ir pārliecināta, ka Līva balvas pasniegšana kļūs par tradīciju, un spriež, ka nākamajos gados varētu notikt arī rakstniekam veltītas konferences un viņa darbu lasījumi.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz