Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Gaišu domu un prieka laiks. Koncertā uzbur Ziemassvētku brīnumu

Gaišu domu un prieka laiks. Koncertā uzbur Ziemassvētku brīnumu
Foto: Egons Zīverts
20.12.2019 07:02

"Kurzemes Vārds"

Liepājas Latviešu biedrības nama zāle trešdienas vakarā, sākoties koncertam “Ziemassvētku brīnumu gaidot”, bija gandrīz pilna. Koncertā piedalījās ļaudis no sociālās aprūpes centriem.

“Dalībnieki ļoti gaida šo pasākumu. Viņi cītīgi gatavojas. Tā kā visi mākslinieki piedalās teju katru gadu, tad viņi jau zina, ko nozīmē skatuves kultūra,” stāsta koncerta organizatore Arta Salmiņa-Bumbule, pieminot arī to, ka koncerta aizsācēja pirms 16 gadiem bijusi Aija Barča.

Viņa ierosinājusi Liepājas Sociālajam dienestam šādu koncertu rīkot. “Kādreiz taisījām koncertus ar sociālās aprūpes centru ļaudīm divas reizes gadā, bet pēc kāda laika sapratām, ka pietiek ar Ziemassvētkiem,” stāsta Arta.

Šis aprūpes centru ļaudīm ir īpašs brīdis, jo viņi var parādīt savus talantus. Un tādu patiesi netrūkst. Koncerta programma ik gadu tiek veidota daudzpusīga – ir gan dziedātāji un dejotāji, gan aktieri un instrumentālisti. Šogad piedalījās arī viesi no Liepājas Bērnu un jaunatnes centra.

Koncertā uzstājās dalībnieki no Liepājas Līvupes pamatskolas, sabiedriskā labuma biedrības “Cerība.Ticība.Mīlestība”, Liepājas 2. mūzikas skolas, Sociālā dienesta centra personām ar garīgās attīstības traucējumiem, Sociālā dienesta Veco ļaužu dzīvojamās mājas, Valsts sociālā aprūpes centra (VSAC) “Kurzeme” filiālēm “Iļģi” un “Aizvīķi”, Liepājas Neredzīgo biedrības, Latvijas Nedzirdīgo biedrības, kā arī viesi – tautas deju ansamblis “Vaduguns” un folkloras kopa “Ķocis”.

“Arī man pašai rodas Ziemassvētku sajūta, gatavojoties šim koncertam. Tas prieks, kas staro no dalībniekiem, iedvesmo pasākumu rīkot katru gadu. Es visiem novēlu, lai Ziemassvētku brīnums dāvina gaišas domas, gaišus darbus un gaišus cilvēkus apkārt,” savu novēlējumu izteic Arta Salmiņa-Bumbule.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz