Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Galerijā “Romas dārzs” atklās mākslinieces Ilzes Karlsones personālizstādi

Galerijā “Romas dārzs” atklās mākslinieces Ilzes Karlsones personālizstādi
Foto: Publicitātes
14.10.2019 12:23

liepajniekiem.lv

17.oktobrī pulksten 17 galerijā ”Romas dārzs” atklās mākslinieces Ilzes Karlsones personālizstādi ”Pietura Rudens” ar pēdējos gados tapušajām gleznām, vēsta galerijas vadītāja Astra Dzērve.

Ilzi Karlsoni glezniecībā interesē Latvijas ainava. Mākslinieci saista abstraktā māksla, minimālisms, lieli, tīri krāsu laukumi. Ilze Karlsone daudzus gadus strādājusi ar dažādām grafikas tehnikām – ofortu, litogrāfiju, bet pēdējos gados pievērsusies glezniecībai – akrilam, eļļai, tušai.

Izstādē būs arī jūras gleznojumi. Jūra ir jauns motīvs mākslinieces darbos. ”Jūra ir daudz mainīgāka nekā lauku ainava. Jūra toņos un nokrāsās pārvēršas atkarībā no diennakts laika, no mākoņiem, no debess toņiem. Nekur nav tik daudz debess plašuma, gaismas un arī tumsas kā jūras malā. Esmu arī aizsākusi darbu sēriju ”100 skati uz jūru” kā veltījumu Latvijas simtgadei. No tās šajā izstādē iekļauti astoņi darbi”, stāsta māksliniece.

Izstādē skatāmi vairāki abstrakti līniju darbi, gleznoti ar krāsainu tušu uz akvareļu papīra. Ilze Karlsone šos darbus sauc par ”lauzumiem”, kas sākotnēji saistījās ar vārdiem ”nojaukšana”, ”izārdīšana”, bet tikpat labi tie varētu simbolizēt vētrā nolūzušus kokus.

Izstādes nosaukumu ”Pietura Rudens” simbolizē apstāšanos un skatīšanos tālumā vai arī ieskatīšanos gleznā. Iespējams, tā ir stāvēšana kādā vientuļā autobusa pieturā mežmalā, skatoties uz ceļa līkumu, ieklausoties rīta skaņās un vērojot apkārt esošo ainavu – debesis, laukus, mežu.

Mākslinieces Ilzes Karlsones iecere ir, ka šī izstāde atspoguļosies kā nemierīgs ceļojums pa Latviju ar pieturām lauku plašumos, apstāšanos pie jūras, iegriešanos vecā kapsētā un visbeidzot gleznu nosacītais reālisms pārtaps abstrakcijās – lauztās līnijās. Jeb varbūt šo ceļojumu vajadzētu sākt ar haosu, lauzumiem un ritmiem un tad piestājot mierīgajā rudens ainavā.

Izstādes ”Pietura Rudens” atklāšanas norisē izskanēs arī muzikālo apvienību ”Azbests” un ”Gabriels Gabriels” uzstāšanās.

Muzikālo apvienību ”Azbests” var pieskaitīt pie eksperimentālās mūzikas žanra pārstāvjiem, kurā apvienojušies Roberts Vilsons (elektroniskie mūzikas instrumenti) un Artūrs Čukurs (klarnete).

Gaidāmajā priekšnesumā muzikālais materiāls tiks sintizēts ar Reiņa Karlsona dzejas lasījumiem. 

Izstāde galerijā ”Romas dārzs”, Zivju ielā 3, būs apskatāma līdz 21.decembrim. Atklāšanas pasākums ir bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz