Pirmdiena, 29. aprīlis Raimonds, Laine, Vilnis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Galerijā “Romas dārzs” būs skatāma Lindas Vilkas personālizstāde

No svētdienas, 17. septembra, Liepājas mākslas galerijā “Romas dārzs” apskatāma Lindas Vilkas personālizstāde ”re->kur ir palicis mans laiks”, informē galerijas pārstāvji.

06.09.2023 15:03

liepajniekiem.lv

”re->kur ir palicis mans laiks” ir refleksija par mākslinieka būtību un viņa uzdevumiem, kā arī to mijiedarbību ar sabiedrību.

Ko sabiedrība sagaida no mākslinieka? Vai mākslinieka darbs ir kaut kā saprotami izmērams – laikā, materiālā, naudā, graudā? Varbūt patiesā mākslas vērtība ir spēja atklāties, saglabāt savu autentisko būtību un pārliecinoši pārnest to visdažādākajos risinājumos, frāzēs un izpausmēs.

Uzdrošināties darbos risināt emocionālos sabiezējumus, iekšējos strīdus vai citus ikdienas izaicinājumus, tie tiek šķetināti, risināti un galu galā – atrisināti.

Izstādē aplūkojami pēdējos gados radītie darbi un tādas autori uzrunājušās tēmas, kā piemirsto nomaļu modināšana, koprade, dzimtas un pašrefleksijas izpausmes dažādu mediju risinājumos.

Darbs ar sevi un citiem prasa daudz triepienu un atkārtojošu darbību, kā arī uzmanību, rūpes un spēju uzņemties atbildību. Visu vieno laiks un reizēm šīm paralēlajām laika līknēm sastopoties, samezglojoties un saplūstot vienā vienotā esībā, rodas nākamais jaunrades pieturpunkts.

Linda Vilka (1995) ir multidisciplināra māksliniece un stāstu veidotāja, kura mākslas izglītību apguvusi Latvijā, Lietuvā, Nīderlandē un turpina studijas LMA profesionālajā doktorantūrā.

Kā māksliniece Linda Vilka strādā ar atmiņu, tās fiksācijas nozīmīgumu un uzmanības piesaisti lauku teritorijām.

Pašreiz nozīmīgākie projekti radīti par dzimto Tārgales pagasta pusi, kur ienesti kopienas mākslas un vides kūrēšanas aspekti laikmetīgās mākslas pieejamības vairošanai, kā arī ierastās lauku rutīnas nojaukšanai.

Savus novērojumus izklāsta instalācijās, video darbos un performatīvās darbībās publiskajā vidē, tam visam cauri vijot tekstuālo formu – abstraktas un reizēm visai absurdas frāzes un rindas, kuras visbiežāk fiksētas no apkārtējās vides, cilvēkiem un izdzīvotajām situācijām.

Nozīmīgākie – Tārgales vēstniecības izveide, Tārgales mākslas rezidences eksperimenti, aizmirstā bāra atkal-atklāšana un citu laikmetīgo notikumu organizēšana pagasta teritorijā.

Papildus tam, bieži nodarbojas ar jaunu aktivitāšu pakārtošanu zem Rīgas Augstākās galerijas, Aknīstes Dārznieku asociācijas un Tārgales PartyPlannerz nosaukumiem.

Piedalījusies grupas izstādēs un organizējusi dažādus laikmetīgos notikumus Latvijā, Lietuvā, Nīderlandē, Beļģijā, Portugālē un citviet, bet līdz šim nozīmīgākās personālizstādes norisinājušās Latvijā un Nīderlandē.

Piedalījusies rezidencēs Tīrkultūras audiovizuālās vasaras galerijā, Aknīstes psihoneiroloģiskajā klīnikā, Balkānu sieviešu mākslinieču projektā Horvātijā.

Izstādes atklāšana notiks 16. septembrī pulksten 17. Lindas Vilkas personālizstāde ”re->kur ir palicis mans laiks” galerijā “Romas dārzs” būs skatāma no 17. septembra līdz 10. decembrim.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz