Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jau 7. reizi notiks tautas deju festivāls “Aprīļa pilieni”

Jau 7. reizi notiks tautas deju festivāls “Aprīļa pilieni”
06.04.2011 15:05

Sestdien, 9. aprīlī, pulksten 18 Liepājas Latviešu biedrības namā notiks 7. tautas deju festivāls ”Aprīļa pilieni”, kurā skatītājus priecēs 18 tautas deju kolektīvi no Brocēnu novada, Cēsīm, Liepājas, Priekuļu novada, Rēzeknes novada un Rīgas.

Klāt aprīlis, un tajā, kā ierasts, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs ”Kvēle” un tā vadītāja Ingrīda Lūka pulcē vienkopus tautas deju kolektīvus no Latvijas malu malām festivālā ”Aprīļa pilieni”, kura dalībnieki jau septīto reizi sacentīsies par ceļojošo balvu ”Lielais piliens”.

Tautas deju kolektīvu atsaucība bija necerēti liela. No 26 kolektīviem tika izvēlēti 18, kuru pieteikumi atbilda visiem festivāla nolikuma noteikumiem. Tie paredz, ka dalībniekiem jāapliecina ne tikai dejotprasme koncertā, bet arī savas spējas radoši izpausties, īpaši noformējot stikla burku skatītāju simpātiju žetonu krāšanai, un atraktīvi piedalīties veiklības un atjautības spēlēs ”3+3 Pilienu sacensības”.   

”3+3 Pilienu sacensības”, kuras notiks Liepājas 8.vidusskolā, organizē jauniešu deju kolektīva ”Kvēle” dalībnieki sadarbībā ar Liepājas 8.vidusskolas sporta pedagogiem. Tām katrs kolektīvs veido mākslinieciski noformētu komandu, kurā ir 3 meitas un 3 puiši, taču vērtētas tiek arī atbalsta grupu aktivitātes.

Savukārt koncertā festivāla dalībnieki uzstāsies ar 2-3 dejām, no tām viena būs citu tautu deja, viena – raksturdeja un viena – brīvas izvēles deja. Šoreiz no festivāla organizatoru puses īpašs akcents likts tieši uz citu tautu dejām, apzinoties, ka šīs nav dejas, kuras iekļautas kolektīvu ikdienas koncertrepertuārā, tādēļ skatītājiem būs unikāla iespēja redzēt gan baltkrievu un krievu, gan moldāvu, lietuviešu, čehu un igauņu tautu dejas, kuras kolektīvi īpaši festivālam būs ”izcēluši” no sava deju pūra un izrādīs.

Ceļojošās balvas ”Lielais piliens” ieguvēju nosaka īpaša žūrija, apkopojot skatītāju balsojumu un ”3+3 Pilienu cīņas” rezultātus.

Nāciet sestdien, 9.aprīlī, pulksten 18:00 uz Liepājas Latviešu biedrības namu, kur ar populāro Ērika Ķiģeļa dziesmu ”Aprīļa pilieni” sāksies īstens tautas deju maratons. Tur savu enerģijas lādiņu varēs iegūt un vērtējumu izteikt ikkatrs.

Festivāla ”Aprīļa pilieni” draugi – Liepājas 8.vidusskola.  

Uzziņai

Šogad par festivāla balvu cīnīsies un ar skatītājiem savā dejotpriekā dalīsies dejotāji no Rēzeknes novada Feimaņu kultūras nama jauniešu deju kolektīva (JDK) ”Vīmyns”, Cēsu profesionālās vidusskolas JDK ”Brukstaliena”, Rīgas Kultūras un atpūtas centra ”Imanta” JDK ”Imanta”, Rīgas Kultūras pils ”Ziemeļblāzma” JDK ”Bitīte” un Tautas deju ansamblis (TDA) ”Zelta Bites”, Tautas deju un mūzikas kluba ”Liesma” vidējās paaudzes deju kolektīva (VPDK) ”Oglīte”, Veselavas Tautas nama JDK ”Veselava”, Rīgas Celtniecības koledžas JDK ”Austris”, Cēsu Kultūras un Tūrisma centra JDK ”Randiņš” un TDA ”Raitais solis” vidējās paaudzes kolektīva, Rēzeknes novada Dricānu kultūras nama VPDK ”Jumalo”, Brocēnu novada Blīdenes kultūras nama VPDK ”Leti”, Arodbiedrību kluba ”Vecrīga” VPDK ”Rīdzenieks” un TDA ”Rīdzenieks”, Liepājas Bērnu un jaunatnes centra struktūrvienības ”Vaduguns” TDA ”Vaduguns” un Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra TDA ”Rucavietis”, VPDK ”Kvēle” un JDK ”Kvēle”.

Anda Birkenberga,
Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra
Projektu vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz