Otrdiena, 23. aprīlis Jurģis, Juris, Georgs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jaunieši izveido fotoizstādi “Saruna caur bildēm”

Jaunieši izveido fotoizstādi “Saruna caur bildēm”
15.11.2006 10:49

0

Atslēgvārdi

Nākamā gada sākumā Liepājas tirdzniecības centrā “Ostmala” būs aplūkojama jauniešu veidota fotoizstāde “Saruna caur bildēm”, aģentūru LETA informēja domes Kultūras pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Hmieļevska. Šajā nedēļā fotogrāfijas izstādītas Reiterna namā Rīgā. “Četras septembra dienas Liepājā pārtapušas vairāk nekā trīsdesmit fotogrāfijās, kas veido izstādi ar nosaukumu “Saruna caur bildēm”,” stāstīja Hmieļevska.

Fotogrāfijas ir mēģinājums ieraudzīt Liepāju skudras skatījumā, no neparasta skatupunkta, kā arī portretēt liepājniekus. Fotogrāfiju autori ir septiņi dzirdīgi un septiņi nedzirdīgi jaunieši, kurus fotogrāfija interesē kā pašizpausmes veids un sarunas forma.

Fotogrāfija kļuvusi par līdzekli dzirdīgajiem un nedzirdīgajiem gan kopīgi mācīties, gan saprasties – izzināt fotomākslu, uzdrīkstēties eksperimentēt, lauzt stereotipus par komunikācijas neiespējamību, saprast neiepazīto un citādo, veidot dialogu.

Fotogrāfijas mākslu jauniešiem palīdzējis apgūt fotogrāfs Jānis Garjānis. Ideja par projektu, kura gaitā tapušas izstādē redzamās fotogrāfijas, radusies, diskutējot par divu dažādo pasauļu – dzirdīgo un nedzirdīgo – līdzāspastāvēšanu.
Projekts tapis ar Eiropas Savienības, kā arī nedzirdīgo un viņu draugu organizācijas “Efraims” atbalstu. Projektu īsteno biedrība “Jaunatnes vīzija”.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz