Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Jūras svētkos promenādē norisināsies lielā ēdienu parāde

Jūras svētkos promenādē norisināsies lielā ēdienu parāde
05.07.2011 11:48

Atslēgvārdi

Šogad Jūras svētkos viens no lielākajiem akcentiem tiks likts uz lielās ēdienu parādes norisi pilsētas promenādē. Idejas realizēšanā iesaistās projekta “Lielā Ēdamiela” organizētāji, kā arī dažādi pārtikas preču ražotāji, kafejnīcas un restorāni, informē “Kultūras pārvaldes” Attīstības projektu vadītāja Krista Kalnarāja.

Būs iespēja iegādāties visdažādākos ēdienus, piedalīties to pagatavošanā un degustēt dažādu tautu nacionālos virtuvju pārsteigumus.

“Lielajā Ēdamielā” katram būs iespēja arī nobaudīt izcilus Latvijas tradicionālos ēdienus – zivju kūpinājumus, maiznieku un siera sējēju meistardarbus un pieredzējušu miesnieku radītus gaļas ēdienus. Ēdamielā apmeklētāji varēs uzzināt ēdienu gatavošanas noslēpumus, piedalīties spēlēs un degustācijās. Neatņemama “Lielās Ēdamielas” sastāvdaļa būs garākais galds – vieta, kur satikties ar kaimiņiem, paziņām un draugiem vai varbūt – sapazīties ar svešiniekiem un nodibināt jaunas pazīšanās.

Promenādē ēdienu parādē iesaistīsies arī dažādi pārtikas preču ražotāji un ēdienu gatavotāji. Būs nopērkama pašcepta maize, rauši, dažādi našķi, dārza un meža ogas, augļi, pašu gatavots saldējums, darbosies sulu un kokteiļu bārs. Promenādē notiks zivju kūpināšana un būs nopērkami visdažādākie gaļas izstrādājumi.

Restorāns “Vecais kapteinis” piedāvās unikālos un ļoti garšīgos “Liepājas menciņu” pīrāgus, savukārt viesnīcas “Amrita” restorāns “Oskars” Jūras svētku apmeklētājiem piedāvās “Liepājas menciņus”.

Pasākumā darbosies arī aktīvais tēls “Cukuriņš”, kurš koordinēs uzņēmuma “Dan Sukker” organizēto ievārījuma vārīšanu un tā degustēšanu. Ievārījuma receptes idejas autori ir Liepājas bērnu nama audzēkņi.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz