Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kinoteātros pirmizrādi piedzīvos uz rakstnieces Janas Egles stāstu motīviem balstīta pilnmetrāžas spēlfilma “Bedre”

Šodien Latvijas kinoteātros, tostarp arī Liepājā, pirmizrādi piedzīvos uz liepājnieces, rakstnieces Janas Egles stāstu motīviem balstīta pilnmetrāžas spēlfilma “Bedre”. Lai gan šī ir režisores Daces Pūces debija uz lielajiem ekrāniem, filma jau guvusi atzinību vairākos festivālos. Lībekas festivālā Vācijā un arī starptautiskajā kinofestivālā ”Baltijas debijas” tā ieguvusi galveno balvu jeb ”Grand Prix”.

Kinoteātros pirmizrādi piedzīvos uz rakstnieces Janas Egles stāstu motīviem balstīta pilnmetrāžas spēlfilma “Bedre”
Līdz ar godalgoto Polijas aktrisi Agatu Buzeku filmā piedalās arī Liepājas Teātra aktieri Egons Dombrovskis (attēlā) un Inese Kučinska. (Foto: kadrs no spēlfilmas "Bedre")
15.09.2021 06:00

Roberts Džeriņš

"Kurzemes Vārds"

Filmas scenārijs balstīts uz J. Egles stāstiem “Bedre”, “Gaismā” un “Aiziet jūriņā”, atklāja rakstniece. “Bija ļoti silti dzirdēt, ka stāsta centrā ir tās pašas tēmas, kuras savos darbos esmu izvērsusi. Cilvēku attiecības, tas, cik dziļi mēs viens otru redzam,” sacīja liepājniece. Viņas stāsti līdz šim iedvesmojuši radioteātra lugas un skatuves iestudējumus, bet uz lielajiem ekrāniem šī būs rakstnieces debija.

Filma vēsta par desmit gadus veco Markusu, kuram jāpielāgojas jaunai dzīvei laukos pie vecmāmiņas. Pēc incidenta ar kaimiņu meiteni Emīliju ciema iedzīvotāji uz zēnu sāk lūkoties ar neiecietību un aizdomām, līdz nejaušības dēļ Markuss patvērumu un draudzību rod pie noslēpumainā vientuļnieka Jūrnieka, kurš dzīvo meža nomalē.

Kā iepriekš uzsvēra filmas autori, filma ir mūsu sabiedrības šķērsgriezums, skarot vairākas mūsdienās aktuālas tēmas: savstarpēja iecietība, atvērtība pret citādo, bērni, kas aug bez vecākiem un saskaras ar emocionālu vardarbību.
Pirmizrādi Liepājā – kinoteātrī “Cinamon Balle” filma piedzīvos jau šodien, bet 23. septembrī gaidāms īpašais seanss ar radošās grupas viesošanos.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz