Piektdiena, 10. maijs Maija, Paija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Klāt gleznotāju un zīmētāju plenērs “Liepājas marīna’13”

Klāt gleznotāju un zīmētāju plenērs “Liepājas marīna’13”
Foto: Publicitātes
01.07.2013 11:35

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Šodien sāk ierasties plenēristi uz 18.starptautisko gleznotāju un zīmētāju  plenēru ”Liepājas marīna’ 13”, kura devīze ir ”Atmuitots!”, informē LSEZ pārvaldes Sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe. Kā norāda ilggadējais un nenogurstošais plenēra rīkotājs Aivars Kleins, ”Liepājas marīna’ 13” mērķis ir turpināt plenēru rīkošanas tradīciju, popularizējot Liepāju, kā radošām insperācijām pateicīgu pilsētu, stimulēt Liepājas tematiku atspoguļojošu mākslas darbu tapšanu, veicināt komunikāciju starp mākslas baudītājiem un radītājiem un dot iespēju, radošas pieredzes apmaiņai  Liepājas, citu Latvijas un ārzemju pilsētu māksliniekiem. Gandrīz visus šos gadus LSEZ ir atbalstījusi plenēra rīkošanu un dara arī to šogad.

Šogad plenēra centrālā norises vieta ir vēsturiskā Muitas ēka (Vecā ostmala 54), kurā tiks iekārtotas mākslinieku darbnīcas, nobeiguma izstāde un citas akcijas un tas viss notiks zem devīzes ”Atmuitots!”

Aivars Kleins, mākslinieks -plenēra rīkotājs: ”Vēlējos piesaistīt profesionālus māksliniekus, kuri spēj darboties un prezentēt sevi publiskā vidē, iesaistīt bērnus un jauniešus radoši līdzdarboties, strādājot plenērā kopā ar profesionāliem māksliniekiem. Tāpat plenēra laikā būs vienreizēja  vasaras akcija, kurā atvērsim un atdzīvināsim vēsturisko Muitas māju. Tajā būs izveidotas atvērtās darbnīcas , krāsaini noformēts Muitas mājas interjers un eksterjers un tur iekārtosim noslēguma izstādi.”

Lai radītu spilgtu, garīgi bagātinošu, dzīvespriecīgu noskaņu, vizuālai mākslai plenēra rīkotāji ir piesaistījuši arī  mūziķus. Plenēra laikā ”Liepājas marīna’13” tapušie darbu radošais devums tiks izvērtēts, bet labākos atlasīs izstādei, kas plānota 2014.gada pavasarī. Izvērtējot plenēra nobeiguma izstādi, tiks piešķirtas 3 godalgas – skatītāju, Liepājas kultūras pārvaldes, galerijas   ”Klints” – katra 100,-Ls. Plenēra nosacījums, ka viens vai divi (atkarībā no izmēra un tehnikas) plenērā tapušie darbi jāatstāj rīkotājiem.

 Ivo Koliņš, Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes Attīstības un investīciju daļas vadītājs: ”Mēs jau vairāk kā desmit gadus veiksmīgi sadarbojamies ar mākslinieku plenēru rīkotājiem un pēdējos gados esam veicinājuši,  lai mākslinieki savos darbos ietver arī Liepājas ostu, dodot iespēju piekļūt arī ostas slēgtajām teritorijām. Tā ir iespēja integrēt Liepājas ostu kopējā pilsētas telpā. Mums ir svarīgi, kas notiek pilsētā un vēlamies tajā piedalīties. Osta tie nav tikai celtņi, piestātnes, galvenokārt tie ir cilvēki un vide, kas ir neatņemama pilsētas sastāvdaļa. Tādā veidā vēlamies padarīt to pieejamāku tiem, kam ikdienā tā nav pieejama.”
 
Plenērs norisināsies  no 1. līdz 6. jūlijam un plānots, ka tajā piedalīsies 34 mākslinieki – 12 liepājnieki un 22 viesmākslinieki. Mākslinieki tiek nodrošināti ar naktsmājām vienā no Fonteina viesnīcas vēsturiskā mājām un ēdināšanu, kā arī ar darbnīcām un daļēji ar darba materiāliem. 

Plenēra ”Liepājas marīna’13” norise
 1.-2.jūlijs – plenēristi strādā pēc saviem ieskatiem, iekārto darbnīcas, kā arī izgatavo savu simbolisko karogu fasādes dekorēšanai.
3.-5.jūlijs no pl. 15-17 atvērtās darbnīcas ar mākslinieku līdzdalību
              no pl. 21 mākslinieku radošās prezentācijas
5.jūlijs     no pl.10-13 jauno mākslinieku plenērs kopā ar meistariem.
6. jūlijs    plenēra noslēguma pasākumi:
– izstādes apskate, balsošana, ielu muzikanti, fotografēšanās u.tml.
– pl.16 laureātu nominēšana, apbalvošana
– no pl. 16:30 – 18:30 džeza ansamblis no Klaipēdas
– pl. 19 noslēgums

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz