Trešdiena, 17. aprīlis Rūdolfs, Viviāna, Rūdis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kultūras projektu konkursam saņemti 65 projektu pieteikumi

Kultūras projektu konkursam saņemti 65 projektu pieteikumi
Foto: Publicitātes
25.02.2020 09:47

liepajniekiem.lv

20. februārī noslēdzās projektu pieteikumu iesniegšana Liepājas Kultūras pārvaldes organizētajā Kultūras projektu konkursā. Kopumā tika saņemti 65 projektu pieteikumi, no tiem visvairāk pieteikumu saņemts mūzikas un dejas nozarē. Ar mazāku pieteikumu skaitu pārstāvētas arī literatūras, kultūras mantojuma, vizuālās mākslas, filmas, teātra un tradicionālās mākslas nozares, portālu informēja Liepājas pilsētas Kultūras pārvaldes attīstības projektu vadītājaDaira Bērtule.

Kopējā summa, kas tiek prasīta projektu realizācijai, ir vairāk kā 250 000 EUR, kas aptuveni četras reizes pārsniedz pieejamo finansējumu – 60 000 EUR.

Iesniegtos projektu pieteikumus vērtēs projektu vērtēšanas komisija un rezultāti būs zināmi 17. martā.

Komisijas priekšsēdētājs ir Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja vietnieks Nauris Lazdāns, savukārt komisijas locekļi ir – koncertzāles ”Lielais dzintars” valdes loceklis Timurs Tomsons, māksliniece Agnese Rudzīte, Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas attīstības pārvaldes stratēģiskās attīstības plānošanas nodaļas vadītāja Aiga Kļaveniece, Liepājas Mūzikas, mākslas un Dizaina vidusskolas pasniedzējs un projektu vadītājs un VKKF Dizaina un arhitektūras nozares priekšsēdētājs Ivars Pilips-Matisons, SIA ”Liepājas teātris” valdes locekle Eva Ciekurze, Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne, literatūrzinātniece, filoloģijas doktore un asociētā profesore Zanda Gūtmane un Liepājas Izglītības pārvaldes vadītājas pienākumu izpildītāja Linda Markus-Narvila.

2020. gada projektu konkursa prioritātes ir kultūras aktivitātes un procesi, kas piedāvā jaunu un inovatīvu kultūras ideju realizēšanu, nodrošina vietēja un starptautiska mēroga izglītojošu pasākumu norisi, ir vērsti uz Liepājas kultūras vērtību (mantojums, mūzika, māksla, kino, teātris, dizains un arhitektūra) apzināšanu, dokumentēšanu vai popularizēšanu, nodrošina pētījumus par mūsu pilsētas kultūras un mākslas telpu, kā arī sekmē radošo industriju attīstību un nodrošina starptautiskas kultūras un mākslas rezidences Liepājā.

Kā ziņots iepriekš, konkursā varēja piedalīties juridiskās personas, kas nav pašvaldību un valsts iestādes vai pašvaldību un valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību, tai skaitā publiskas atvasinātas personas. Viens pieteicējs projektu konkursā varēja piedalīties ar neierobežotu projektu skaitu. Konkursā varēja iesniegt tādus projektus, kuru realizācija notiek Liepājā un kuru rezultāti ir sabiedriski nozīmīgs ieguvums pilsētai. Viens projekts varēs saņemt no 1000 līdz 5000 eiro un kopumā projektu konkursā paredzēts 60 000 eiro liels līdzfinansējums.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz