Sestdiena, 4. maijs Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kur aiziet: Atkal iemirdzas “Zaļais stars”

Kur aiziet: Atkal iemirdzas “Zaļais stars”
Foto: Ģirts Gertsons
20.07.2018 07:03

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

20. un 21. jūlijā Pāvilostā norisināsies Festivāls “Zaļais stars”. Mūziķa un komponista Ulda Marhilēviča rīkotais festivāls “Zaļais stars” šogad svin piecgadi un apmeklētājiem jau tradicionāli piedāvās gan klusināto un dvēselisko koncertu Sakaslejas baznīcā, gan dinamiskāku programmu visām paaudzēm pludmalē. Nakts koncertā, kas izskanēs piektdienas vakarā baznīcas dārzā par ziedojumiem dievnamam, U. Marhilēvičs aicinājis viesoties Valdi Indrišonoku, Kuldīgas kori “Rāte”, Aivaru Hermani, Liepājas zvanu kori, Kārli Būmeistaru un citus, kas kopā ar klausītājiem uzburs mīlestības pilnu noskaņu. Savukārt sestdien rosības pilnajā festivāla tirgū Dzintaru ielā ikviens varēs atrast, ko sirds kāro, un piedalīties dažādās aktivitātēs. Bet vakarā festivāls vainagosies ar koncertu pludmalē. Tur uz skatuves kāps gan pats “Zaļā stara” patrons Marhils, gan “Turaidas roze”, Antra Stafecka, Ainars Virga, Ivo Fomins, Fēlikss Ķiģelis un citi.

Piektdiena, 20.jūlijs

Pulksten 20 Jāņa Čakstes laukumā notiks Daumanta Kalniņa un Nacionālo bruņoto spēku bigbenda koncerts. NBS bigbends uzstāsies diriģenta Aleksandra Kreišmaņa vadībā un piedāvās programmu ar latviešu tautasdziesmām, Gunāra Rozenberga un Emīla Dārziņa skaņdarbiem, kā arī citām mūsdienīgām melodijām. Koncertu papildinās dziedātājs Daumants Kalniņš, izpildot savas dziesmas “Robežas” un “Mana dziesma”, kas ir daļa no mūziķa koncertprogrammas ar Friča Bārdas dzeju – “Sirds prieks”, kurai mūziku sacerējis pats Daumants un Kristaps Vanadziņš.

Koncertzālē “Lielais dzintars” šodien pulksten 14 klasiskās mūzikas festivāla “Šalc” simfoniskās mūzikas koncerts bērniem un vecākiem, bet pulksten 19 noslēguma koncerts ar Marinu Rebeku, diriģentu Gunti Kuzmu un Latvijas Festivāla orķestri.

Pulksten 12 – rožu ziedu izstādes “Mana roze Latvijas simtgadei” atklāšana.

Mūzikas klubā “Fontaine Palace” šovakar spēlēs grupa “Flying Bra”.

Sestdiena, 21.jūlijs

Jūrmalas parkā pie Gulbju dīķīša rīt pulksten 16 muzikālā pēcpusdiena ar vācu biedrības ansambli “Reiz bija…”.

Mūzikas klubā “Fontaine Palace” uzstāsies grupa “Rudda” no Krievijas.

Svētdien, 22.jūlijs

Jūrmalas parkā pulksten 12 – bērnu rīts ar Leļļu teātra “Maska” izrādi “Puteklītes nedarbi”.

Pulksten 14 Liepājas teātrī būs skatāms Mūzikls “Brīnumputns”, kas veidots pēc Annas Brigaderes lugas “Lolitas brīnumputns” motīviem, ir veltījums Latvijas valsts jubilejai. Mūzikls “Brīnumputns” ir koprades projekts, kurā Latvijas valsts simtgadei par godu satikušies Latvijas jaunieši ar ASV diasporā dzīvojošajiem, lai saviem vienaudžiem un viņu vecākiem radītu jaunu iestudējumu. 

Ceturtdiena, 26.jūlijs

Radošajā telpā “Austras istaba” pulksten 18 notiks Austrasbērnu koncerts Kristīnes Sudmales-Locikas vadībā.

Trešdienās un sestdienās no pulksten 21 līdz 23 iespējams baudīt romantisku noskaņu Liepājas saulrietā, izbraucienu ar katamarānu un mūziku uz ūdens. Vietu rezervācijai un papildus informācijai telefona numurs 26470868 un e-pasts: [email protected].

 Plašāks pasākumu plāns pieejams afišā. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz