Sestdiena, 4. maijs Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kur aiziet: Izdziedās Mārtiņa Freimaņa dziesmas

Kur aiziet: Izdziedās Mārtiņa Freimaņa dziesmas
Foto: Andris Gertsons
21.09.2018 07:09

liepajniekiem.lv

Par godu nesen izdotajam populāru mūziķu veltījumu albumam, kā arī muzikoloģes Daigas Mazvērsītes veidotajai biogrāfiskajai grāmatai, šogad visā Latvijā viesosies koncertu sērija “Mans draugs Mārtiņš Freimanis”. Ņemot vērā liepājnieku lielu atsaucību un interesi, 22.septembrī Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” norisināsies divi koncerti – pulksten 15 un pulksten 19.

Koncerts ”Mans draugs Mārtiņš Freimanis” izskanēs divās daļās, un būs dzirdamas ne tikai albumā ieskaņotās un radio ēterā daudz skanējušās Freimaņa dziesmu versijas, bet arī vēl nekad nedzirdētas viņa populārāko dziesmu versijas ar Jāņa Strazda veidotām aranžijām. 
Uz ”Lielā Dzintara” skatuves Freimaņa melodijas izdziedās Lauris Reiniks, Aija Andrejeva, Ivo Fomins, Olga Rajecka, Līvi, Refleksija, Z-Scars, Kārlis Būmeisters, Andris Ērglis, Ralfs Eilands, Madara Grēgere, Gatis Mūrnieks un Katrīna Bindere.
Koncertu sēriju caurvij cēls virsmērķis, kuru tūres organizatori ”Micrec PM” un ”Mārtiņa Freimaņa fonds” un mūziķi uzņēmušies sadarbībā ar ar Bērnu paliatīvās aprūpes biedrību. Ikvienā tūres koncertā būs iespēja veikt savu ziedojumu, lai kopā atbalstītu neārstējami slimu bērnu aprūpes multifunkcionālā centra ”Sapņu tilti” celtniecību. 

22. septembrī pulksten 18 Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē noslēgsies Liepājas Ērģeļmūzikas festivāls ar koncertu ”Veltījums Tālivaldim Deksnim”. 

Ērģelniece Edīte Deksne kopā ar dziedātāju soprānu Ingu Šļubovsku šo programmu veidojušas domājot par vienu no izcilākajiem Latvijas ērģelniekiem – Tālivaldi Deksni. 

Kurzemnieks un aizputnieks T. Deksnis, no kura šogad pavasarī atvadījās Latvijas mūziķu un mūzikas mīļotāju saime, nesis Latvijas profesionālās mākslas vārdu visā plašajā pasaulē, kā arī devis lielu ieguldījumu Latvijas ērģelnieku izglītošanā un Latvijas ērģeļu izpētē, apkopē un restaurācijā. Viņš bija arī konsultants un padomdevējs Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālei ērģeļu uzturēšanas un restaurācijas procesā, kā arī vairakkārt pats bijis festivāla viesis gan kā solists, gan kā meistarklašu vadītājs un konsultants mākslinieku izvēlē. 

Piektdien, 21.septembrī

Pulksten 19 kultūras namā “Wiktorija” notiks Maijas Kalniņas grāmatas “Adrese – tepat blakus” atvēršana. Grāmatā lasāma gan M. Kalniņas dzeja, gan īsproza, tajā ietverts arī Liepājai veltītais cikls “Es esmu Liepāja”.

Koncertzālē “Lielais dzintars” pulksten 19 notiks Ērģeļmūzikas festivāla koncerts “Musica poetica un divi kapelmeistari”.

Liepājas Olimpiskajā centrā pulksten 13 Māra Čaklā un Knuta Skujenieka dzejai veltīts koncerts “Dzeja – dziedama”.

Sestdien, 22.septembrī

Pulksten 16 Andreja Pumpura ielā 5 tiks atklāta izstāde “Liepājas brīvības stāsti”. Latvijas simtgadei veltītā izstāde būs skatāma līdz 28. oktobrim.

Pulksten 18 Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē notiks koncerts “Veltījums Tālivaldim Deksnim”.

Austras istabā pulksten 16 viesosies dzejniece Gunta Šnipke.

Liepājas Latviešu biedrības namā pulksten 14 sāksies Ukraiņu kultūras diena Liepājā.

Pulksten 12, atzīmējot Pasaules Sirds dienu, norisināsies sirds veselības diena ar devīzi ”Vesels uz visiem 100!”.

Pasākuma ietvaros būs iespējams saņemt ieteikumus no kardiologa un uztura speciālista 100% veselai sirdij. Notiks sirdij veselīga uztura gatavošanas meistarklase un veselīgo produktu degustācijas, kā arī sirds veselības mērījumi iedzīvotājiem. Būs iespēja saņemt bezmaksas izglītojošos materiālus,  gardas un veselīgas receptes, ieteikumus fiziskām aktivitātēm.

Lai pievērstu sabiedrības uzmanību veselīgam un aktīvam dzīvesveidam, jau gadskārtēji norisināsies Eiropas Mobilitātes nedēļas velobrauciens ”Pilsētā bez auto”, kurā aicināti piedalīties visa vecuma pilsētas iedzīvotāji un viesi. Pulksten 11 tiks dots starts velobraucienam. Brauciena maršruts būs aptuveni 15 km garš. Galamērķis būs ”Jura Staļļi”, Grobiņas pagasta Robežniekos.

Svētdien, 23.septembrī

Kultūras namā “Wiktorija” pulksten 20 aktieru koncertapvienības “Aģenti” jubilejas koncerts.

No 24. līdz 30. septembrim Liepājā un tās apkārtnes novados norisināsies jau otrā restorānu nedēļa – nedēļas garumā liepājniekus un pilsētas viesus uzņems 20 restorāni un kafejnīcas, kas būs sarūpējuši īpašas maltītes un piedāvās pārsteidzošu ceļojumu garšu pasaulē par īpašām cenām.

Plašāks pasākumu plāns pieejams afišā. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz