Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Latvijas novadu rokdarbnieces apgūs rokdarbu noslēpumus

Latvijas novadu rokdarbnieces apgūs rokdarbu noslēpumus
Foto: Liepājas muzejs
13.03.2018 14:49

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Trešdien, 14. martā, pulksten 15 Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centrā notiks radošās darbnīcas Dienvidkurzemes brunču šūšanā un rotāšanā, kā arī vīriešu kaklasaišu tamborēšanā. Tajās piedalīsies un amata prasmi apgūs rokdarbnieces no vairākiem Latvijas novadiem, portālam ziņoja Liepājas muzeja muzejpedagoģe Maruta Eistere. 

Radošās darbnīcas Liepājas muzejā organizē Latvijas Nacionālā kultūras centra tautas lietišķās mākslas eksperte Linda Rubena, lai tuvāk iepazītu Kurzemes tautastērpu darināšanas tehnikas.

Ar Dienvidkurzemes rokdarbu meistarību daudzkrāsu tamborējumu darināšanā iepazīstinās TLMS ”Liepava” jostu meistare Ingrīda Kalna. Par senajiem brunču šūšanas paņēmieniem un šodien pielietotajām šūšanas tehnoloģijām stāstīs Lia Mona Ģibiete. Abās radošajās darbnīcās to dalībnieces apgūs arī praktiski.

Dziļākai seno vērtību izpētei Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centrā būs skatāma arī ekspresizstāde par Dienvidkurzemes tautastērpiem, īpaši akcentējot Liepājas muzeja krājuma tekstilizstrādājumu vērtības. Ekspresizstāde būs atvērta apmeklētājiem līdz marta beigām.

Paredzēts, ka pirms radošajām darbnīcām Liepājas muzejā, rokdarbnieces no tāliem un tuviem Latvijas novadiem apmeklēs arī Bārtas muzeju, lai iepazītos ar Liepājas muzeja un Bārtas muzeja kopīgi veidoto krājuma izstādi ”Bārta godos”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz