Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Lekcija par klasicismu noslēgs ”Dzintara muzikālo sarunu kluba” pirmo semestri

Otrdien, 14. decembrī, pulksten 18 Liepājas koncertzāle ”Lielais dzintars” mūzikas entuziastus aicina pievienoties ”Dzintara muzikālo sarunu kluba” pirmā semestra noslēdzošajai lekcijai ”Klasicisms: Pasaulīgā un dievišķā dialogs”, kas asoc. prof. Andra Veismaņa vadībā klausītājiem bez maksas būs pieejama kā klātienē, tā tiešsaistē, informē koncertzāles pārstāve Elizabete Hartmane.

Lekcija par klasicismu noslēgs ”Dzintara muzikālo sarunu kluba” pirmo semestri
Foto: Publicitātes
10.12.2021 10:27

liepajniekiem.lv

”Dzintara muzikālo sarunu klubs” ir platforma kopīgām sarunām, diskusijām un viedokļu apmaiņai, kurā aicināti iesaistīties gan kaislīgi melomāni, gan aizrautīgi mākslas baudītāji, gan zinātkāri studenti un ieinteresēti entuziasti.

Cikla tikšanās reizēs – lekcijās – ir iespēja sastapties gan ar mūzikas pētniekiem, gan praktiķiem, uzklausot stāstus un iepazīstot īpaši izmeklētus audio un video materiālus. Ciklā šobrīd plānotas 10 lekcijas, kas klausītājiem bez maksas tiek piedāvātas reizi mēnesī – no 2021. gada septembra līdz 2022. gada maijam.

Sarunu kluba pirmo semestri noslēgs diriģenta un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asoc. prof. Andra Veismaņa stāsts par klasicismu, kas uzplaukumu piedzīvoja laikā pēc Lielās franču revolūcijas. Šis mākslas un mūzikas stils, kura saknes meklējamas Senās Grieķijas un Romas mākslu idejās un estētikā, izveidojas kā pretmets pārbagātajam un izsmalcinātajam rokoko. Klasicisma pamatiezīmes ir mūzikas valodas skaidrība, tiešums, saprāta un loģikas slavinājums, arhitektūrā balstītu principu pielietošana, simetrija un proporcionalitāte.

Andris Veismanis ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asociētais profesors, Latvijas Nacionālās operas un baleta diriģents, kā arī Rīgas kamerkora Ave Sol un Vidzemes kamerorķestra mākslinieciskais vadītājs. Diriģents sadarbojies ar daudziem izciliem solistiem, tajā skaitā Elīnu Garanču, Annu Ņetrebko, Monseratu Kavaljē, Maiju Kovaļevsku, Aleksandru Antoņenko, Kristīni Opolais un citiem.

Andris Veismanis koncertējis Taivānā, Dienvidamerikā, ASV, Honkongā, Kanādā, Krievijas Lielajā teātrī un daudzviet Eiropā. Diriģējis vairāku latviešu komponistu darbu pirmatskaņojumus un ierakstījis vairākus mūzikas albumus ar vadošajiem Latvijas, Igaunijas un Lietuvas mūziķiem.

Foto: Publicitātes

Sarunu klubam interesenti var pievienoties jebkurā laikā, pieteikšanās ir atvērta. Lai reģistrētu dalību klātienes apmeklējumam, jāsazinās ar koncertzāles informācijas centru, rakstot uz e-pastu: [email protected] vai zvanot pa tālr: 634 24 555.

Lai reģistrētos attālinātai dalībai video konferencē, aicinām aizpildīt pieteikuma veidlapu vietnē. Tiešraides laikā reģistrētiem skatītājiem būs iespēja uzdot savus jautājumus “tērzētavā”. Videolekcija būs pieejama tikai tiešraidē, bet pēcāk skatītājiem pieejami lekciju konspekti:

Video tiešraide dalībniekiem bez iepriekšējas reģistrācijas būs pieejama arī koncertzāles ”Lielais dzintars” sociālā tīkla Facebook profilā un Youtube kontā. Katras lekcijas norises ilgums: aptuveni 1 stunda 30 minūtes. Dalība: bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz