Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā arī nākamgad gaidāms plašs kultūras pasākumu klāsts

Liepājā arī nākamgad gaidāms plašs kultūras pasākumu klāsts
07.10.2012 17:48

Liepājā arī nākamgad gaidāms plašs kultūras un izklaides pasākumu klāsts – dažādi mūzikas festivāli, koncertcikli, izstādes un svētku svinības, aģentūrai BNS pastāstīja Liepājas Kultūras pārvaldes attīstības projektu vadītāja Krista Kalnarāja.

 

Janvārī Liepājas teātrī gaidāma pirmizrāde iestudējumam “Lukrēcija Bordžija” (režisors Dž.Dž.Džilindžers), mākslinieku Aivara un Ingas Kleinu jubilejas izstāde, Liepājas simfoniskā orķestra koncerts koncertciklā “Eiropas dārgumi” un citi pasākumi.

Februārī jau otro gadu Liepājā pasniegs gada balvu kultūrā par izciliem sasniegumiem un notikumiem, kas nesuši Liepājas vārdu pasaulē. Savukārt mūžībā aizgājušā mūziķa Mārtiņa Freimaņa fonds šajā mēnesī plāno pasākumu ciklu “10 dienas ar Mārtiņu Freimani”.

Paredzēts, ka februārī Liepājas teātrī pirmizrāde būs arī Itālijas režisora Paolo Emilio Landi komēdijai “Filumena Morturano”.

Marta vidū Liepājā notiks bērnu tautas deju svētki “Pilna sauja dzintariņu”. Šajā mēnesī Liepājā tradicionāli ar dažādiem pasākumiem svinēs pilsētas dzimšanas dienu. Marta vidū pirmo reizi Liepājas Rožu laukumā plānots pasākums “Mēs esam liepājnieki”, bet mēneša nogalē Liepājas teātrī gaidāma pirmizrāde režisora Ģirta Ēča iestudējumam “Pavasara atmoda”.

Aprīlī viens no vērienīgākajiem pasākumiem būs Starptautiskais Pianisma zvaigžņu festivāls, kurš iepriekšējos gados tradicionāli notika martā. Aprīlis Liepājā būs arī džeza mēnesis.

Maija sākumā pilsētā divas dienas notiks Starptautiskais Amatierteātru festivāls “Te un nekur citur”, šajā mēnesī gaidāma tradicionālā akcija  “Muzeju nakts”, bet 18. un 19.maijā aktīvo tūrisma sezonu ievadīs amatniecības un etnomūzikas festivāls “Līvas ciems”, kas ik gadu pulcē vairāk nekā 200 amatnieku un dažādu arodu pratēju no visas Latvijas.

Maija beigās un jūnija sākumā Liepājā atkal būs svētki visai ģimenei “Lielmutis Fricis un Lielmute Marta”, bet pirms Jāņiem sāksies Mūzikas un mākslas festivāls  “Liepājas vasara”, kas ilgs līdz pat augusta nogalei.

5. un 6.jūlijā Liepājā notiks Starptautiskais Elektroniskās mūzikas festivāls “Shine Cafe”, nedēļu vēlāk Liepājas pludmalē un Jūrmalas parka teritorijā gaidāms mūzikas festivāls “Summer Sound Liepaja”, kurā piedalīsies vairāki desmiti ārvalstu un pašmāju mūziķu. Vienlaikus ar šo festivālu 13.jūlijā Liepājā svinēs arī Jūras svētkus.

Augustā festivālu maratonu Liepājā turpinās Starptautiskais Ielu teātru festivāls “Zeme. Debess. Jūra ” (2. un 3.augusts), pēc tā no 9. līdz 11.augustam sekos “Fontaine Festival”, no 16. līdz 25.augustam gaidāms festivāls “Via Baltica”, bet 23. un 24.augustā atkal notiks ātruma festivāls – rallijs “Kurzeme”.

Septembrī tradicionāli jaunu sezonu atklās Liepājas teātris, notiks arī Dzejas dienas, Starptautiskais Ērģeļmūzikas festivāls un citi pasākumi.

Oktobrī Liepājā atzīmēs Latvijas Tautas frontes dibināšanas 25.gadadienu, novembrī iecerēti valsts svētku pasākumi, bet decembrī svinības galvenokārt būs saistītas ar Ziemassvētkiem un Jaunā gada sagaidīšanu.

BNS

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz